Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

BATTKILL 0,5/1

20.000 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 4090016000
Elérhetőség: Raktáron

Battkill


Stabilizálószer

Allergénmentes termék, amely gátolja a tejsavbaktériumok és a Brettanomyces sp. szaporodását

Leírás és Paraméterek

Battkill
StabilizálószerAllergénmentes termék, amely gátolja a tejsavbaktériumok és a Brettanomyces sp. szaporodását így csökkentve vagy elhagyva a SO2 és a lizozim használatának szükségességét. Az ajánlott adagolási mennyiségnél nincs hatása a Saccharomyces cerevisiae-ra. A kitinszármazékok, amelyek a BattKill hatóanyagát adják, ami a mikroorganizmusok sejtfalának és sejtmembránjának negatív töltéseivel reagál, ezért gátolják azok működését és a pusztulásukat okozza. Előidézi a sejtek kipelyhesedését és leülepedését, így fejtéssel könnyen eltávolíthatóak. A leghatékonyabb működéshez a napi kevertetés mellett 5-10 napos kontaktidőre van szükség. Miután a BattKill-t fejtéssel eltávolítottuk, a bor újrafertőződhet, ezért fontos a higiénikus technológia, az SO2 adagolás, vagy ismételt BattKill-es kezelés. A BattKill-el kezelt borok tisztábbak és könnyebben szűrhetők.

Alkalmazás
A BattKill különösen ajánlott a SO2 és a lizozim alternatívájaként, különböző fázisokban.

Az alkoholos erjedés után:
Az almasavbontás megakadályozása vagy késleltetése esetén, borok stabilizálása az almasavbontás után, a Brettanomyces sp elszaporodásának megakadályozása, tejsavbaktériumok működésének megakadályozása pezsgő-alapborokban, ill. a pezsgősítés alatt.

Mustoknál:
Az erjedés előtt védelmet nyújt a baktériumos és vadélesztős tevékenységtől.
Megakadt erjedésnél szennyező baktérium tartalom drasztikus csökkentése, SO2-felhasználás csökkentése (pl. Botrytissal fertőzőtt tételeknél.)

Adagolás:
Megakadt erjedéshez: 30g/hl
Alkoholos erjedés után az almasavbontás elkerülése érdekében: 15-30 g/hl
Almasavbontás stabilizálása után: 20-30 g / hl
Almasavbomlás megakadályozására, pezsgő előállítására szolgáló alapborokban: 10-20g/hl
?A Brettanomyces fejlődésének elkerülése érdekében: 20-30 g/hl

Használat:
Kis mennyiségű vízben oldjuk fel és adjuk hozzá a kezelendő tételhez, jól elkeverve azt, a kontaktidő 5-10 nap, napi kevertetést a finom seprővel együtt végezzük(„bâtonnage” –val). Az érintkezési idő meghosszabbítása akár 1-2 hónappal is meghosszabbítja az antimikrobiális védelmet. Használat előtt fejtsük le tételt (pl. alkoholos erjedés vagy almasavbontás után), hogy eltávolítsuk a durvaseprőt és a zavarosító anyagokat a borból.

A terméket NE HASZNÁLJUK , ha élesztő-baktérium koinokulációt alkalmazunk, ill. ha nem Saccharomyces törzzsel oltunk be.
Az antimikrobiális hatás a zavaros mustokban és borokban csökken, ilyen esetben nagyobb dózis adagolása javasolt. Ahhoz, hogy az almasavbontást a BattKill-szel kezelt borokban el tudjuk kezdeni, a bort először le kell fejteni, majd a kiválasztott tejsavbaktériumokkal beoltani.

Tárolás: Lezárt csomagolásban. Száraz, hűvös, jól szellőző helyen.

Származás: EU

Nettó tömeg: 500g