Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

LAFFORT ZYMAFLORE ÉGIDE 500 g (élesztő)

24.270 Ft (19.110 Ft + ÁFA)
Menny.:DARAB
Cikkszám: 4020090000
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

ZYMAFLORE ÉGIDE élesztő 500 g kiszerelésben


Egy készitmeny két törzsből (Torulaspora delbrueckii és Metschnikowia pulcherrima). A szőlő organikus védelme és az So2 csökkentett felhasználása érdekében kifejlesztett termék.
Ezeket a törzseket a szőlő saját mikroflórájából az érzékszervi semlegességük miatt választotta a LAFFORT szelektálásra. Tevékenységükkel kolóniát hoznak létre a közegben és kontrollálják a mikroflórát az erjedés előtti fázisokban.
E két magas beépülési kapacitással rendelkező törzs társítása - az egyik kriofil és SO2 ellenállóbb (Torulaspora - olyan esetekben, amikor szőlőhöz kénadagolás történik), míg a másik biztosítja az egészséges szőlőbeoltást (Metschnikowia- biztosítja a közeg mikroorganizmusok általi védelmét) - pozitív eredményt biztosít a körülmények széles skáláján.
A készítmény biovédelmi hatásait vizsgálatok eredményei erősítik meg:
- A tápközegben észlelt fermentációs aktivitás nélküli kolonizáció a javasolt adagolás esetén (nincs cukor, vagy nitrogén asszimiláció, a zavarossági szintek között nincs különbség az ülepítési folyamat végén).
- A szőlő saját mikroflórájában a növekedés korlátozása.
- A Saccharomyces cerevisiae törzs beoltása könnyített.

Adagolás: ZYMAFLORER ÉGIDE TDMP 2 - 5 g/hL közvetlenül (rehidratált vagy nem rehidratált) egészséges szőlőbe vagy mustba.
Majd oltás Saccharomyces cerevisiae törzzsel (szokásos adaggal) a sikeres alkoholos erjedés biztosítása érdekében.