Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

VINARTIS ZYM MX 25kg

11.300 Ft
Menny.:KILóGRAMM
Cikkszám: 4020171000
Elérhetőség: Raktáron

Vinartiszym MX


A Vinartiszym MX egy speciális enzimkészítmény, mely a borászatban és a fehér szőlőlé-előállításban használható a darált szőlő kezelésére.

Az ár 1kg termékre vonatkozik!

Leírás és Paraméterek

Vinartiszym MXA Vinartiszym MX egy speciális enzimkészítmény, mely a borászatban és a fehér szőlőlé-előállításban használható a darált szőlő kezelésére. A magasan tisztított pektináz elsősorban az oldható pektint bontja. Az agresszív macerációt okozó aktivitások hiánya miatt a szőlő szövetét finoman bontja. A készítmény nem tartalmaz tartósítószert és olyan nemkívánatos oldalaktivitásokat, mint pl. a cinnamil-észteráz.

Az enzimet az Aspergillus niger egyik specifikus kultúrájától nyerik.


Tulajdonságok:

  -
  folyékony termék

  -
  barna színű

  -
  fajsúly: ~1,15 g/ml  Aktivitás:

  A Vinartiszym MX deklarált minimum aktivitása 60000 PGU/mg.

  A PGU aktivitást egy standard pektinoldat 3,9 pH-n és 30 °C-on való viszkozitás-csökkentésével mérik.


  Alkalmazás:

  A Vinartiszym MX tökéletesen megfelel a darált szőlő héjmacerációjára a fehér- és rozéborkészítésben, valamint fehér szőlőlé-termelésben.

  A Vinartiszym MX javítja a színmust-kihozatalt, kevesebb fátyolosító-anyag és alacsonyabb tannin-tartalom mellett. A rövidebb préselés nagyobb prés-kapacitást biztosít.

  A Vinartiszym MX elősegíti a különféle buké-komponensek, valamint a színanyagok felszabadítását a rozébor-készítésben.

  A Vinartiszym MX alacsony hőmérsékleten (~8 °C) és rövid idő (~20 perc) alatt is kifejti hatását. Az enzimet célszerű folyamatosan adagolni, legkedvezőbb a darálás alatt, 1-5 %-os oldatban.  Specifikáció:

  A termék megfelel a FAO/WHO Élelmiszeradalékok Közös Szakértői Bizottság (JEFCA) és a Élelmiszer Kémiai Kódex (FCC) előírásainak.

  A teljes élőcsíraszám az 5x10

  Tárolás:

  Hűvös helyen (4 °C) alatt tárolva az aktivitás csökkenése kevesebb, mint 10 % egy éven belül.


  Kezelés:

  Por alakú enzimkészítmény használata esetén kerülje a bőrrel való közvetlen érintkezést. Az enzim irritálhatja a bőrt és a szemet; a por alakú enzim belélegzése a légzőszervek érzékenységét válthatja ki.

  A termékek biztonságos kezelésével kapcsolatos további információkért, kérjük, olvassa el a biztonsági adatlapot és a „Por alakú enzimkészítmények kezelésének biztonsági megelőző intézkedései” c. információs anyagot.