Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Enzim pektinbontó Vinartis Zym MX 25kg

12.500 Ft (9.843 Ft + ÁFA)
Menny.:KILóGRAMM
Legkisebb rendelhető mennyiség: 25!
Gyártó cikkszám: conzympex uni eaton
Cikkszám: 4020171000
Egységár: 12.500,00 Ft/KILóGRAMM
Elérhetőség: Raktáron

Vinartiszym MX


A Vinartiszym MX egy speciális enzimkészítmény, mely a borászatban a vörös és a fehér szőlőlé-előállításban használható a darált szőlő kezelésére.

Az ár 1kg termékre vonatkozik!

Leírás és Paraméterek

Vinartiszym MX



A Vinartiszym MX egy speciális enzimkészítmény, mely a borászatban a vörös és fehér szőlőlé-előállításban használható a darált szőlő kezelésére. A magasan tisztított pektináz elsősorban az oldható pektint bontja. Az agresszív macerációt okozó aktivitások hiánya miatt a szőlő szövetét finoman bontja. A készítmény nem tartalmaz tartósítószert és olyan nemkívánatos oldalaktivitásokat, mint pl. a cinnamil-észteráz.

Az enzimet az Aspergillus niger egyik specifikus kultúrájától nyerik.


Tulajdonságok:

    -
    folyékony termék

    -
    barna színű

    -
    fajsúly: ~1,15 g/ml



    Aktivitás:

    A Vinartiszym MX deklarált minimum aktivitása 60000 PGU/mg.

    A PGU aktivitást egy standard pektinoldat 3,9 pH-n és 30 °C-on való viszkozitás-csökkentésével mérik.


    Alkalmazás:

    A Vinartiszym MX tökéletesen megfelel a darált szőlő héjmacerációjára a fehér- és rozéborkészítésben, valamint fehér szőlőlé-termelésben.

    A Vinartiszym MX javítja a színmust-kihozatalt, kevesebb fátyolosító-anyag és alacsonyabb tannin-tartalom mellett. A rövidebb préselés nagyobb prés-kapacitást biztosít.

    A Vinartiszym MX elősegíti a különféle buké-komponensek, valamint a színanyagok felszabadítását a rozébor-készítésben.

    A Vinartiszym MX alacsony hőmérsékleten (~8 °C) és rövid idő (~20 perc) alatt is kifejti hatását. Az enzimet célszerű folyamatosan adagolni, legkedvezőbb a darálás alatt, 1-5 %-os oldatban.



    Specifikáció:

    A termék megfelel a FAO/WHO Élelmiszeradalékok Közös Szakértői Bizottság (JEFCA) és a Élelmiszer Kémiai Kódex (FCC) előírásainak.

    A teljes élőcsíraszám az 5x10

    Tárolás:

    Hűvös helyen (4 °C) alatt tárolva az aktivitás csökkenése kevesebb, mint 10 % egy éven belül.


    Kezelés:

    Por alakú enzimkészítmény használata esetén kerülje a bőrrel való közvetlen érintkezést. Az enzim irritálhatja a bőrt és a szemet; a por alakú enzim belélegzése a légzőszervek érzékenységét válthatja ki.

    A termékek biztonságos kezelésével kapcsolatos további információkért, kérjük, olvassa el a biztonsági adatlapot és a „Por alakú enzimkészítmények kezelésének biztonsági megelőző intézkedései” c. információs anyagot.