Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TANN UVA 100g

9.460 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 4121408000
Elérhetőség: Raktáron

Tann UVA


Összetétel
Szőlő eredetű tannin

Általános jellemzők
Vörösesbarna granulátum szőlő és gyümölcs aromákkal.

Fehér szőlő magokból kivont pro-antocianidin tannin. Ezen tanninok stabil kapcsolatban vannak az antocianinokkal, ezek felelősek a vörös színekért. Mustba vagy borba történő adagolásával korán kialakítható a stabil kapcsolat a tanninok és a pigment molekulák között, aminek eredményeképpen stabil színanyagok jönnek létre. Különösen ajánlott gyenge színanyag tartalmú kékszőlő, és Botrytis-szel fertőzött szőlők esetén. Fehér borokban megköti és inaktiválja a fehérjéket, így csökkenthető a bentonit adagja.

Javítja a fehér, rozé és vörös borok érzékszervi tulajdonságait, testességét növeli, valamint csökkenti a húzós, fanyar ízérzetet, kiemeli a gyümölcsös jegyeket.

Alkalmazásával csökkenthető a derítőszerek mennyisége.

Alkalmazás
Színstabilizáció.
Különösen olyan esetben ajánlott, ahol rövid a színkioldás ideje a Botrytis-es fertőzés miatt.
Fehér boroknál fehérje eltávolító hatás.
Húzós, fanyar ízérzetet csökkenti, a bor ízérzetét lekerekíti.

Adagolás
Borkészítés során: 3-20 g/hl
Kész borokban: 3-10 g/hl
Szénsavas borokban a második erjesztés alatt: 1-3 g/hl

Használati utasítás
1: 10 – 1: 20 arányban, folyamatos keverés mellett, 65-70’C-os vízben feloldani és a borhoz adagolni. A lehető legjobb érzékszervi hatás eléréséhez mindig végezzünk laboratóriumi próbát. A kezelést a palackozás előtt legalább 3-4 héttel végezzük el, hogy a szűrés ne jelentsen problémát, és a boroknak legyen ideje az öntisztulására.

Tárolás
A bontatlan csomagokat jól szellőző, hűvös, száraz helyen tároljuk. A bontott csomagot jól visszazárva ugyanilyen körülmények között tároljuk.

Származás:EU

Nettó tömeg: 100g

Leírás és Paraméterek

Tann UVA


Összetétel
Szőlő eredetű tannin

Általános jellemzők
Vörösesbarna granulátum szőlő és gyümölcs aromákkal.

Fehér szőlő magokból kivont pro-antocianidin tannin. Ezen tanninok stabil kapcsolatban vannak az antocianinokkal, ezek felelősek a vörös színekért. Mustba vagy borba történő adagolásával korán kialakítható a stabil kapcsolat a tanninok és a pigment molekulák között, aminek eredményeképpen stabil színanyagok jönnek létre. Különösen ajánlott gyenge színanyag tartalmú kékszőlő, és Botrytis-szel fertőzött szőlők esetén. Fehér borokban megköti és inaktiválja a fehérjéket, így csökkenthető a bentonit adagja.

Javítja a fehér, rozé és vörös borok érzékszervi tulajdonságait, testességét növeli, valamint csökkenti a húzós, fanyar ízérzetet, kiemeli a gyümölcsös jegyeket.

Alkalmazásával csökkenthető a derítőszerek mennyisége.

Alkalmazás
Színstabilizáció.
Különösen olyan esetben ajánlott, ahol rövid a színkioldás ideje a Botrytis-es fertőzés miatt.
Fehér boroknál fehérje eltávolító hatás.
Húzós, fanyar ízérzetet csökkenti, a bor ízérzetét lekerekíti.

Adagolás
Borkészítés során: 3-20 g/hl
Kész borokban: 3-10 g/hl
Szénsavas borokban a második erjesztés alatt: 1-3 g/hl

Használati utasítás
1: 10 – 1: 20 arányban, folyamatos keverés mellett, 65-70’C-os vízben feloldani és a borhoz adagolni. A lehető legjobb érzékszervi hatás eléréséhez mindig végezzünk laboratóriumi próbát. A kezelést a palackozás előtt legalább 3-4 héttel végezzük el, hogy a szűrés ne jelentsen problémát, és a boroknak legyen ideje az öntisztulására.

Tárolás
A bontatlan csomagokat jól szellőző, hűvös, száraz helyen tároljuk. A bontott csomagot jól visszazárva ugyanilyen körülmények között tároljuk.

Származás:EU

Nettó tömeg: 100g