Leírás és Paraméterek
Tann Citrus
Gallusz sav, tara tanninból és kondenzált tanninok (akácból és citromfából) keveréke.
Amorf, finomszemcsés sárgás színű por, enyhe fás, mézes illattal. A Tan Citrus különleges és kíméletes előállításnak köszönhetően virágos, gyümölcsös aromajegyekben, prekurzorokban (terpének, norisoprenoidok, stb.) gazdag tanninkeverék, melynek használatával- erjedés során, megfelelő élesztővel párosítva, és kész bor esetében is - ízben, illatban, zamatban gazdagabb, gyümölcsösebb, intenzívebb bort kapunk (citrusfélék, zöldalma, fehér virágok, friss szőlő, stb.). Összetételének köszönhetően kiváló antioxidáns és strukturáló, stabilizáló hatású szer.
Alkalmazás
Antioxidáns hatás.
Fehér és rozé borok.
Aromajegyek kialakítása.
A hibás ízek kialakulását csökkenti.
Adagolás
Borkészítés során, mustba: 2-15 g/hl
Készre kezeléskor: 4-8 g/hl
Használati utasítás
Folyamatos keverés közben 10-szeres mennyiségű borban, vagy vízben feloldani és hozzákeverni a kezelendő tételhez.
Tárolás
A bontatlan csomagokat jól szellőző, hűvös, száraz helyen tároljuk. A bontott csomagot jól visszazárva ugyanilyen körülmények között tároljuk.
Nettó tömeg:1000g
Származási hely: EU