Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

STABIL MANNO BRETT 1kg

102.680 Ft (80.850 Ft + ÁFA)
Menny.:KILóGRAMM
Cikkszám: 4090395000
Egységár: 102.679,50 Ft/KILóGRAMM
Elérhetőség: Előrendelhető

STABIL MANNO BRETT


A Stabilmanno B egy Aspergillus nigerből kinyert kitozán alapú, tisztított élesztősejtfal, E300 L-aszkorbinsav és E270 (+) tejsav összetételű speciális derítőszer, mely a bor mikrobiológiáját szabályozza a musttól az almasavbontásig.A speciális formulázott bézs-mogyoró granulatum enyhe élesztő illattal rendelkezik antimikrobiális hatással.

Leírás és Paraméterek

STABIL MANNO BRETT


A Stabilmanno B egy Aspergillus nigerből kinyert kitozán alapú, tisztított élesztősejtfal, E300 L-aszkorbinsav és E270 (+) tejsav összetételű speciális derítőszer, mely a bor mikrobiológiáját szabályozza a musttól az almasavbontásig.A speciális formulázott bézs-mogyoró granulatum enyhe élesztő illattal rendelkezik antimikrobiális hatással.

Alkalmazás

A káros mikroorganizmusok csökkentése fehér, rozé és vörös mustokban. Csökkenti a nem Saccharomyces élesztők és baktériumok számát (brett, illó, stb.). Almasavbontás ill. a tejsav baktériumok kontrollálása. A lizozim nem allergén alternatívája. Spontán erjesztés: elősegíti a Saccharomyces élesztőket a nem-Saccharomyces-kel szemben. SO2 hozzáadásának csökkentése.

Az alkoholos erjedés végén: csökkenti a káros mikroorganizmusok populációját és javítja a bor deríthetőségét.

A boridegen aromák megelőzése: megakadályozza az illékony, káros anyagokat termelő mikroorganizmusok növekedését, illósav vagy más olyan vegyületeket, amelyek befolyásolhatják a bor aromáit.



Adagolás

A javasolt dózisok a felhasználási módtól és a borász megítélésétől függően eltérőek lehetnek.

Fehér, rozé és vörösborok: 13-30 g / hl
A lizozim alternatívájaként: 10-40 g / hl
Lassú és vontatott erjesztés: 25-40 g / hl

A STABILMANNO B-t 1.20 vagy 1:30 arányban oldjuk fel a mustban, a borban vagy vízben, jól keverjük össze, hogy elkerüljük a csomósodást. Egyenletesen adagoljuk a szivattyúzás alatt (Venturi cső).
Tartsuk oldatban 30 percig.

Fehér és rosé mustok: 10-30 g / hl hozzáadása az élesztő oltás előtt.
Vörös must: adjunk hozzá 15-25 g / hl a maceráció kezdetén vagy 8-12 órával a beoltás után. A STABILMANNO B a fermentáció során hatásos marad.

Az alkoholos erjedés végén a durva seprővel együtt lesz eltávolitva.

TÁROLÁS

Hűvös, száraz és szellőztetett tárolóban ajánlott. Használat után óvatosan zárja be a csomagot. Figyelmeztetés: higroszkópos termék.