Leírás és Paraméterek
Sihazym Wine Clear granulált enzimkészítmény pektolitikus és ß-glükanáz aktivitással
SIHAZYM Wine Clear egy granulált pektolitikus enzim, ß-1,3-1,6-glükanáz aktivitással. Segíti a bor természetes tisztulását az alkoholos erjedés után, és javítja a bor szűrhetőségét. Egyaránt használható must és cefre állapotban is ill. a teljes alkoholos erjedési folyamat során. A pektolitikus aktivitás elősegíti a pektinek bomlását a fehérszőlő cefrénél és a musttisztítást. Az alkoholos erjedés során a ß-glükanáz aktivitás lebontja a botrytis által fertőzőtt szőlőbogyóban lévő ß-glükánokat. A fiatal boroknál ez jobb és gyorsabb tisztulást eredményez, ill szűréshetőségi indexet nagymértékben javítja.
A poligalakturonázok és a pektin-metil pektolitikus enzimaktivitásainak aránya lehetővé teszi a gyors pektinbontást. Ennek eredményeként javul a lékinyerés.
A termék cinnamil-észteráz menntes.
Adagolás:
Vízben feloldva 10% -os oldatként
cefrénél 3-5g/hl 4-6 óra
alkoholos erjedés alatt 3-4g/hl
alkoholos erjedés alatt 5-7g/hl
botrytis által fertőzőtt szőlő esetén
A hőmérsékleti tartomány 5 és 25 °C között van.
Megjegyzés
A bentonit gátolja az enzimatikus tevékenységet. A reakciónak végbe kell mennie a bentonit használata előtt, ill. a bentonitot az enzim hozzáadása előtt el kell távolítani és ezután használhatjuk az enzimet. 1000 mg/l SO2 nem befolyásolja az enzimaktivitást. Az aktív szén alkalmazása jelentősen csökkenti az enzimaktivitást. Ezért kerülni kell az enzimek és az aktív szén egyidejű alkalmazását.
Tárolás
A SIHAZYM Wine Clear enzim egy mikrogranulátum, amelyet legfeljebb három évig lehet tárolni 4–6 °C on, anélkül, hogy elveszítené az aktivitását. A terméket száraz helyen és zárt állapotban kell tárolni.
Csomagolás
100g