Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sihazym Lyso Enzim 500g

36.700 Ft (28.898 Ft + ÁFA)
Menny.:DARAB
Cikkszám: 4020053000
Elérhetőség: Előrendelhető

Sihazym Lyso Enzim 500g



A SihaZym Lyso enzim egy természetes tojásfehérje kivonat a tejsavbaktériumok populációjának szabályozására. A baktériumok sejtfalát támadja meg, de nem bántja az élesztőket. Az enzim használatával szabályozhatjuk a baktériumok szaporodását, elkerülve ezáltal a spontán almasavbomlást, illósav és íz hibák kialakulását.

Leírás és Paraméterek

Sihazym Lyso Enzim 500g


A SihaZym Lyso enzim egy természetes tojásfehérje kivonat a tejsavbaktériumok populációjának szabályozására. A baktériumok sejtfalát támadja meg, de nem bántja az élesztőket. Az enzim használatával szabályozhatjuk a baktériumok szaporodását, elkerülve ezáltal a spontán almasavbomlást, illósav és íz hibák kialakulását.


Alkalmazás és Adagolás

Az Eaton a SIHAZYM Lyso enzimet ajánlja a cefre spontán felszaporodó baktériumflórájának szabályozására és elnyomására. A cél az, hogy megakadályozzuk az almasavbomlást az alkoholos erjedés során. Az enzim közvetlenül a mustülepítés/tisztítás után, vagy a fehérszőlő mustjához, vagy a vörös szőlő cefréjéhez adható hozzá.

Ajánlott adagja vörös, és fehérmusthoz, cefréhez:
pH <3,5: 10-15g/hl
pH> 3,5: 15-20g/hl

Használhatjuk a nagyon lassú vagy megakadt alkoholos erjedés során. Ebben az esetben az enzim hozzáadása a tejsavbaktériumok elnyomására szolgál, amely illósav vagy ízhibák kialakulásához vezethet, és nagymértékben csökkenti az élesztők számára felvehető tápanyagokat.
Ajánlott adag alkoholos erjedés során (vörös és fehérnél egyaránt)
pH <3,5: 15g/hl,
pH> 3,5: 20-30g/hl

Az alkoholos erjedés után az enzimet SO2 dózissal kombinálhatjuk, hogy a tejsavbaktériumok fejlődését kontrolláljuk a bor tárolása során.
Ajánlott adag vörös vagy fehér bor esetében: 25-30 g/hl, pH-értéktől és SO2-koncentrációtól függően.

Langyos csapvízzel 10%-os ra hígítsuk, erős keverést ne alkalmazzunk hígításkor, mert befolyásolhatja az enzimatikus aktivitást.

Az EU-n belüli maximális mennyiség 50g/hl. Ne feledje, hogy a SIHAZYM Lyso enzim fehérje, bentonittal, tanninokkal és chipsekkel való érintkezés kerülendő. Az enzimmel kezelt borokat kénezni és szűrni kell. A palackozás előtt az enzimet bentonittal el kell eltávolítani annak érdekében, hogy megakadályozzuk az esetleges fehérjekiválást a palackban. Ha a borkő stabilizálásához metaborkősavat használunk, ez a SIHAZYM Lyso enzim alkalmazása után fehérje kiváláshoz vezethet, a bentonitos derítés ellenére.

Származás: EU

Tárolás: Lezárt csomagolásban, hűvös, száraz, jól szellőző helyen.

Nettó tömeg: 500g