Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SIHAZYM FLOT Enzim 1000g

45.300 Ft
Menny.:KILóGRAMM
Cikkszám: 4020019000
Elérhetőség: Raktáron

SIHAZYM FLOT ENZIM 1000g


Speciális pektináz a flotáció javítására

Leírás és Paraméterek

SIHAZYM FLOT Enzim 1000g


Speciális pektináz a flotáció javítására

A SIHAZYM Flot enzim egy folyékony halmazállapotú készítmény , amely az Aspergillus niger bizonyos fajtáiból fermentálással állítanak elő. Egy speciális tisztítási eljárás megszünteti a cinnamyleszteráz aktivitást (Depsidase), az illat és szinanyagot , amely egy tiszta illatmentes enzimkészítményt eredményez.Az enzim pektináz készítmény , amely főként pektinliáz,-poligalakturonáz,és pektineszteráz aktivitással rendelkezik. A pektintartalmú részecskék bontása a mustban gyorsan végbemegy.
Specifikus előnyei :
- gyors és tökéletes pektinbontás
- < 20 °C hőmérséklete esetén is hatékony
- cinnamylesteraz - mentes (Depsidase)

Alkalmazás
A SIHAZYM Flot enzim a mustok gyors pektinbontását és viszkozítás csökkentését végzi , a derítés vagy a flotáció során felbontja a pektinláncokat.A termék 1 – 2 óra lefolyása alatt a pektinbontást elvégez
.A SIHAZYM Flot enzim komponensei az alkalmazás során bármilyen koncentrációban könnyen oldhatók vízben.A terméket 10 %-os oldatként adagoljuk a derítő tartályba.

Adagolás(ml/hl)
szőlőmust flotálás 1 – 3
gyümölcsmust flotálás 4 – 6

Terméktulajdonságok
A SIHAZYM Flot enzim aktivitása 4.800 PGNU/g (Polygalakturonase). Az enzim hatáskoka a hőmérséklet függvénye. Az optimális aktivtás 45 – 55 °C-on érhető el.
A hőmérséklet csökkenésével a reakció sebesség is csökken.Bár az aktivitás változatlan marad , a hatékonyság csökken. 15 °C –nál kisebb hőmérsékleten minden esetben egy megnövelt mennyiségű enzimet kell adagolni. A SIHAZYM Flot enzim 60 °C fok felett , vagy bentonittal érintkezve inaktívvá válik.
Amennyiban a bentonit kezelés szükséges ,ezt mindenféleképp a pektinbontást követően kell végezni , különben az enzimek adszorbeálódnak.

Tárolás
Amennyiben a SIHAZYM Flot enzimet 20 °C-on tárolják , a megadott aktivitását legalább 6 hónapig megőrzi.
Hosszabb idejű tárolásnál havonta 1 – 2 % aktivitás csökkenéssel kell számolni.

Nettó tömeg: 1000g

Származási hely: EU