Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SIHA WHITE AROME - Aroma feltáró fajélesztő 500g

8.001 Ft (6.300 Ft + ÁFA)
Menny.:DARAB
Cikkszám: 4020017000
Egységár: 16.002,00 Ft/kg
Elérhetőség: Raktáron

SIHA WHITE AROME - Aroma élesztő 500g


Aromaélesztő,Saccharomyces Cerevisiae

A SIHA WhiteArome termék , egy újonnan szelekcionált élesztő , amely rizling,- fehér burgundi,- és muskotályos boroknál eredményesen tárja fel az aromaanyagokat.

Frisss, gyümölcsös fehérborokhoz. Muskotályos, fűszeres fajtákhoz ajánljuk.

Leírás és Paraméterek

SIHA WHITE AROME - Aroma élesztő 500g
Aromaélesztő,Saccharomyces CerevisiaeA SIHA WhiteArome termék , egy újonnan szelekcionált élesztő , amely rizling,- fehér burgundi,- és muskotályos boroknál eredményesen tárja fel az aromaanyagokat.

Specifikus előnyei :
- megbízható áterjedés 18 - 20 °C-fokon
- harmonikus borok , jó gyümölcs aromák
- szőlőfajta specifikus aromák képződése
- közepes mennyiségű tápanyag igény

Alkalmazás
A mustokat/cefréket időben kell beoltani a SIHA WhiteArome élesztővel. A hosszú állásidők a vadélesztők és a nemkívánatos baktériumok elszaporodásához vezethetnek.

Mennyiség ( g/hl )
normális (18 - 20 °C)erjedés nehéz erjedés
Szőlőmust , fehér 15 -20 ; 20 -30
Szőlőcefre , fehér 20-25 ; 25-30

A fenti mennyiségek irányadatok , a tényleges adagolás nagyságát az egyedi körülmények (a szőlő minősége , egészségi állapota , élesztő tartalmú tápanyagok stb. ) határozzák meg.
Az erjesztési hőmérséklet 17 – 25 °C fok között lehet , az optimális hőmérséklet 18 – 20°C.
A SIHA WhiteArome élesztőből , tízszeres mennyiségű víz –must felhasználásával , 35 – 37 °C –on oldatot készítünk , alaposan átkeverjük , majd 2 óra elteltével ,ismételt átkeverés után a musthoz adagoljuk. Ha a mustot az oldatra szivattyúzzák a keverés elmaradhat.

Terméktulajdonságok
A SIHA WhiteArome egy ujonnan szelekcionált élesztőtörzs , amely a fehér borok , fajta jellegzetes aromáinak (magasabb alkoholok , és ezek észterei ) feltárását segíti elő.
Az élesztőtörzs alkalmazása során kevesebb erjesztési melléktermék mint pl. SO2 , acetaldehid , és α-Ketoglutarat keletkezik . Az élesztő elnyomja a nemkívánatos vadélesztők és baktériumok képződését az erjesztés gyors beindulása és a élesztősejt gyors szaporodása révén.
Max. 50 mg/l SO2-hozzáadást az élesztő még tolerál.

Tárolás
A SIHA WhiteArome élesztőt védőgázzal, légmentes aluminium tasakba csomagolják. Tekintettel a vakuumos csomagolásra , a kiszerelés séretlensége könnyen ellenőrizhető.
Sértetlen csomagolásban a termék 4 – 10 °C –fokon tárolva , négy évig tárolható. A raktározás rövid időre 20 °C –fokon is történhet.
A megbontott kiszerelés tartalmát mielőbb fel kell használni.

Nettó tömeg: 500g

Számazási hely: EU