Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SIHA Cryarome 500g

7.200 Ft
Menny.:DARAB
Cikkszám: 4020018000
Elérhetőség: Raktáron

SIHA Cryarome 500g


Hideg -és aroma élesztő,Saccharomyces Cerevisiae

A SIHA CRYAROME élesztő kíváló hidegerjesztési és magas alkohol kinyerési tulajdonságokkal rendelkezik . A hőmérsékletet 15°C -fokig jól tolerálja , de alacsonyabb hőfoknál is jó kierjesztést biztosít. Fehér és vörös boroknál egyaránt alkalmazható. Kifejezetten füszeres és friss borokat állít elő. Az édes boroknál az eleganciát és a komplexitást eredményesen fokozza.
Gyártó: EATON TECHNOLOGIES GMBH55450

Leírás és Paraméterek

SIHA Cryarome 500g


Hideg – és aroma élesztő,Saccharomyces Cerevisiae

A SIHA CRYAROME élesztő kíváló hidegerjesztési és magas alkohol kinyerési tulajdonságokkal rendelkezik . A hőmérsékletet 15°C –fokig jól tolerálja , de alacsonyabb hőfoknál is jó kierjesztést biztosít. Fehér és vörös boroknál egyaránt alkalmazható. Kifejezetten füszeres és friss borokat állít elő. Az édes boroknál az eleganciát és a komplexitást eredményesen fokozza. A kifejezetten problémás mustoknál is –bár hosszabb idő alatt – de tökéletes kierjesztést biztosít. Ebből kifolyólag mustok , cefrék és félbeszakadt erjedésű borok kierjesztését is eredményesen végzi .

Specifikus előnyei:
- magas béta-liáz aktivitású
- az erjesztés gyors beindulása , megbízható kierjesztés széles hőmérsékleti skálán , 15°C –fok alatt is kiváló hidegerjesztési tulajdonságok.Sehr rasches Angären,
- szőlőspecifikus aromák eredményes feltárása , valamint fűszeres erjesztési aromák – Sauvignon blanc- kinyerése.
- gyorsan és hatásosan nyomja el a vadélesztők és a baktériumok elszaporodását, meggátolja a nemkívánatos erjesztési melléktermékek kialakulását
- alkohol tolerancia 16 Vol.-% -ig

Alkalmazás
A mustokat és cefréket lehetőleg időben kell a SIHA CRYAROME élesztővel beoltani.Hosszú állásidők a vadélesztők és a nemkívánatos baktériumok elszaporodásához vezethetnek.Az alábbi adagolás az erjesztési problémákat eredményesen meggátolja .

Adagolási mennyiség g/hl
normáliserjedési feltételeknél nehéz erjedési feltételeknél
Szőlőmust , vörös 15 – 20 20 – 30
Szőlőmust , fehér 15 – 20 20 – 30
Alma must 15 – 20 20 – 30
Gyümölcs must 15 – 20 20 – 30
Cefrék 20 – 25 20 – 30

Félbemaradt erjedésű 30 – 60
borok kierjesztése

15 °C –fok hőmérséklet alatt az adagolási mennyiségetist 5 – 10 g/hl .el növelni kell.
Az erjesztési hőmérséklet 15 °C és 20 °C fok közé esik. Minél magasabb az alkohol tartalom , annál alacsonyabb legyen az erjesztési hőmérséklet. Az optimális erjesztési hőmérséklet 15 – 20 °C. nagyobb erjesztési tartálynál a megfelelő hűtésről gondoskodni kell.
A SIHA CRYAROME élesztőt , 10-szeres mennyiségű víz-must oldatba keverjük , 30 -35 °C fokon , majd 10 perc elteltével , ismételt átkeverés után a mustba adagoljuk. Az átkeverés elmaradhat , ha a mustot közvetlenül az élesztőágyra szivattyúzzuk.
A SIHA CRYAROME élesztőt szuszpenzió nélkül ,közvetlenül is adagolhatjuk a musthoz.Az erjesztés beindulása ebben az esetben csak néhány órát késik . A biztos kierjesztés érdekében ,ilyenkor ca. 20 %-al több élesztöt adagolunk.
Cefréknél az élesztőt , betöltés előtt közvetlenül adagoljuk az erjesztő tartályba, igy az egyenletes eloszlást a beszivattyúzott cefre biztosítja.

Terméktulajdonságok
A SIHA CRYAROME élesztőben szelektált törzs különösen füszeres és gyümölcsös borokat állít elő.
Az élesztő 80 mg/l SO2-mennyiség adagolását sikeresen tolerálja.

Tárolás
A SIHA CRYAROME élesztő kiszerelése védőgázzal , légmentes aluminium fóliába történik.A kiszerelés sértetlensége a fentiek miatt könnyen ellenőrizhető.
A SIHA CRYAROME élesztő , sértetlen csomagolásban , 4 – 10 °C – on 4 évig tárolható. A tárolás rövid ideig 20 °C –on is történhet.
A megbontott kiszerelés tartalmát mielőbb fel kell használni.

Nettó tömeg: 500g

Származási hely: EU