Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SIHA ACTIVE YEAST 10 500g

10.540 Ft (8.299 Ft + ÁFA)
Menny.:DARAB
Cikkszám: 4020056000
Elérhetőség: Előrendelhető

Leírás és Paraméterek

Siha Active Yeast 10 (Red Roman)
Vörösborélesztő (Saccharomyces Cerevisiae)




A Siha Active Yeast 10 élesztőt az olaszországi Piedmont régióban szelektálták. Előnyei a színmegőrzés mellett a gyors fermentáció elindítása, a megbízható folyamatos erjesztés még kedvezőtlen körülmények között is, a magas alkohol tolerancia, 16% vol. és az alacsony SO2 képzés. Ezen felül a növeli a poliszacharid tartalmat. Ajánlott Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Shiraz, Zinfandel fajtákhoz. Erjesztési hőmérséklet 15-28 Cels. Az élesztő Killer faktorral rendelkezik. Kiválóan alkalmas fahordós érlelésre szánt borok erjesztéséhez.

Az élesztő használatakor SO2, H2S, acetaldehid, piruvát, ?-ketoglutársav, ecetsav melléktermékek nem keletkeznek.

Adagolás:

az élesztőt keverjük el 5L 35-40Cels vízben, 10 percig hagyjuk állni, ezután 20 percig aktiváljuk az élesztőt must/víz elegyben 1: 1 arányban. Adagoljunk Siha Speedferm tápanyagot 30g/hl-t aktiváláskor.

20g/hl

Tárolás

Száraz hűvös helyen tartandó

Csomagolás
500g