Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

RENAISSANCE YEAST TR-313

8.600 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 4020063000
Elérhetőség: Raktáron

Renaissance Yeast TR313


Tiolokat képző fehérbor élesztő intenzív aroma profillal

Saccharomyces cerevisiae var. bayanus

Leírás és Paraméterek

Renaissance Yeast TR313


Tiolokat képző fehérbor élesztő intenzív aroma profillal

Saccharomyces cerevisiae var. bayanusÁltalános jellemzők

A Renaissance speciális tulajdonságokkal rendelkező élesztőtörzseket fejlesztett ki egy egyedi innovatív technológia segítségével.

A H2S felelős a rothadt tojás jellegzetes illatáért, és általában az élesztő képezi a bor erjedése során, amely már kis mennyiségben is elvesz a bor élvezeti értékéből(jelentős íz és aroma visszafogottság). Az erjesztés során a H2S megakadályozására szolgáló tulajdonságot egy természetes élesztőben fedezték fel az olaszországi Emilia-Romagna szőlőskertjében, és ez a természetes izolátum szolgál alapul a Renaissance élesztő törzsek szelektív tenyésztésének.A TR-313 kivételes mennyiségű észtert képző élesztőtörzs, aromaprofiljára leginkább grapefruit, egres, mango, és egzotikus gyümölcsök jellemzőek ezeket illékony tiol hoz létre 4-metilpentán-2-on (4MMP), 3-merkaptohexan-1-ol (3MH) és acetát-észtere (3MHA). Ezek a tiolok a szőlőben található nem illékony prekurzorokból képződnek, majd az élesztő felszabadítja a Béta-Liáz enzimatikus aktivitás eredményeképpen az erjedés alatt. Az élesztő tiszta és élénk aroma profilt eredményez ez részben annak köszönhető, hogy nem képez H2S. Megbízható erjesztő, amely átlag feletti glicerint termel a fehér élesztőtörzsekhez képest és alacsony vagy közepes nitrogénszükséglettel rendelkezik. Ezt a törzset kifejezetten a bor aromás potenciáljának fokozása céljából szelektálták, és ideális az olyan fajták aromaprofiljához, mint például a Sauvignon Blanc, különösen Új-Zélandról. Ezenkívül az élesztő más aromás fajtákhozt is kiválóan használható, például Riesling, Chenin Blanc és Semillon.

Közepes ill. gyors erjesztő, alkoholtolerancia 16% vol., min erjesztési hőmérséklet 13Cels., killer aktív törzs, alacsony ill. közepes nitrogén igény, glicerin képzés 7-8,5g/l, alkoholkonverzió 16,3g/l,Adagolás

20g/hlTárolás és Csomagolás

Kiszerelés 500g

Száraz hűvös helyen tartandó