Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

RENAISSANCE YEAST TR-313 500g

10.920 Ft (8.598 Ft + ÁFA)
Menny.:DARAB
Cikkszám: 4020063000
Elérhetőség: Raktáron

Renaissance Yeast TR313 500g


Tiolokat képző fehérbor élesztő intenzív aroma profillal

Saccharomyces cerevisiae var. bayanus

Ezt a törzset kifejezetten a borok aroma potenciáljának fokozásáa céljából szelektálták.
Ideális az olyan fajták aromaprofiljához mint például a Sauvignon Blanc,. Ezenkívül más aromás fajtákhoz is kiválóan használható. Pl: Rizling, Chenin Blanc, Semillon

Leírás és Paraméterek

Renaissance Yeast TR313 500g


Tiolokat képző fehérbor élesztő intenzív aroma profillal

Saccharomyces cerevisiae var. bayanus



Általános jellemzők

A Renaissance speciális tulajdonságokkal rendelkező élesztőtörzseket fejlesztett ki egy egyedi innovatív technológia segítségével.

A H2S felelős a rothadt tojás jellegzetes illatáért, és általában az élesztő képezi a bor erjedése során, amely már kis mennyiségben is elvesz a bor élvezeti értékéből(jelentős íz és aroma visszafogottság). Az erjesztés során a H2S megakadályozására szolgáló tulajdonságot egy természetes élesztőben fedezték fel az olaszországi Emilia-Romagna szőlőskertjében, és ez a természetes izolátum szolgál alapul a Renaissance élesztő törzsek szelektív tenyésztésének.



A TR-313 kivételes mennyiségű észtert képző élesztőtörzs, aromaprofiljára leginkább grapefruit, egres, mango, és egzotikus gyümölcsök jellemzőek ezeket illékony tiol hoz létre 4-metilpentán-2-on (4MMP), 3-merkaptohexan-1-ol (3MH) és acetát-észtere (3MHA). Ezek a tiolok a szőlőben található nem illékony prekurzorokból képződnek, majd az élesztő felszabadítja a Béta-Liáz enzimatikus aktivitás eredményeképpen az erjedés alatt. Az élesztő tiszta és élénk aroma profilt eredményez ez részben annak köszönhető, hogy nem képez H2S. Megbízható erjesztő, amely átlag feletti glicerint termel a fehér élesztőtörzsekhez képest és alacsony vagy közepes nitrogénszükséglettel rendelkezik. Ezt a törzset kifejezetten a bor aromás potenciáljának fokozása céljából szelektálták, és ideális az olyan fajták aromaprofiljához, mint például a Sauvignon Blanc, különösen Új-Zélandról. Ezenkívül az élesztő más aromás fajtákhozt is kiválóan használható, például Riesling, Chenin Blanc és Semillon.

Közepes ill. gyors erjesztő, alkoholtolerancia 16% vol., min erjesztési hőmérséklet 13Cels., killer aktív törzs, alacsony ill. közepes nitrogén igény, glicerin képzés 7-8,5g/l, alkoholkonverzió 16,3g/l,



Adagolás

20g/hl



Tárolás és Csomagolás

Kiszerelés 500g

Száraz hűvös helyen tartandó