Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

LAFFORT QUERTANIN 500g

42.672 Ft (33.600 Ft + ÁFA)
Menny.:DARAB
Cikkszám: 4010054000
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

QUERTANIN 500g


Tölgy szívfából kivont minőségi ellagikus tanninok az erjedést követő felhasználásra vörös-, rozé- és fehérborokban.

A QUERTANIN® egy erős komplexképző képességgel rendelkező ellagitannin-készítmény:

- A bor oxidáció elleni védelme (A bor aromás intenzitásának növelése).

- Az oxidációs-redukciós jelenségek szabályozása a hordós érlelés vagy a mikrooxigénezés során.

- A bor frissességének megőrzése a palackozásra való előkészítés során.

- A használt hordókban az új hordókhoz hasonló, ellagikus tanninokban gazdag környezet kialakítása.

Adagolás:
Az arányokat adagolási kísérletekkel kell meghatározni.

- Az aromás frissesség megőrzése fehér és rozé borokban: 3-5 g/hL (30-50 ppm).

- A bor szerkezete: 5 - 20 g/hL (50 - 200 ppm).

- Az érlelés során minden egyes átpumpálásnál: 3 - 5 g/hL (30 - 50 ppm).

- Mikro-oxigénkezelés: 5 - 10 g/hL (50 - 100 ppm).

- Reduktív szagok megszüntetése: 5 - 10 g/hL (50 - 100 ppm).

A QUERTANIN® hozzáadása legalább két héttel a palackozás előtt ajánlott.

A CMC-vel stabilizált fehérborok (borkősav-stabilizáció) esetében a tanninok hozzáadása az érlelés vége felé befolyásolhatja a kolloidstabilitást; ajánlott a hozzáadás után szisztematikusan újra elvégezni a fehérje stabilitási vizsgálatot.

500g-os kiszerelés.