Leírás és Paraméterek
PVPP 20kg
Tiszta polivinilpolipirrolidon borászati célra.
A PVPP olyan termék, amely nagyfokú szelektivitással rendelkezik. Ez a közömbös polimer fokozott hatású anyag a tanninos fenolokkal ( a borokban a fanyar ízt okozzák), de főképpen a catechinekkel és a leucoantocianokkal szemben, melyek felelősek a barnulásért a polifenol oxidációban és maderizációban.
Ezenkívül, a laboratóriumi próbák eredménye, hogy a PVPP flokkuláció gyorsasága 5-ször nagyobb bármelyik más természetes fehérje derítőanyagokénál.
Alkalmazási terület:
A PVPP használható musthoz, az anyag kedvező felülete és fajsúlya miatt, ezenkívül borhoz és pezsgőhöz, mint normál derítőanyag a sajátos (oxidációra hajlamos) polifenolok eltávolítására, valamint az enyhén oxidált borokhoz, melyek a kezelés után visszanyerik eredeti jellegzetességüket. Fő felhasználási területe a biológiai érés előtt szüretelt szőlőből származó, pezsgő alapborok kezelése.
Használati utasítás:
Keverjük el a terméket vízben, majd lehetőleg állandó keverés mellett, öntsük a kezelendő folyadékba!
Adagolás:
-8-15 g/hl a mustban és a borban lévő polifenolok mennyisége szerint
- 70 g/hl a megengedett legnagyobb dózis
Kémiai-fizikai jellemzők:
Megtisztított hálós homopolimer ploezinilpirrolidon, katalikus termék.
Vízben, más közönséges oldószerben oldható.
Színe fehér vagy piszkosfehér, higroszkópos (nedvességfelszívó). Édeskés illatú, könnyed por.
- nedvességtartalom: max. 5 %
- hamu: max. 0,5%
- arzén: max. 2 mg/kg