Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

PVPP 1/1

8.382 Ft
Menny.:KILóGRAMM
Cikkszám: 4121155000
Elérhetőség: Raktáron

PVPP


Tiszta polivinilpolipirrolidon borászati célra.


A készítmény ismertetése:

A PVPP olyan termék, amely nagyfokú szelektivitással rendelkezik. Ez a közömbös polimer fokozott hatású anyag a tanninos fenolokkal ( a borokban a fanyar ízt okozzák), de főképpen a catechinekkel és a leucoantocianokkal szemben, melyek felelősek a barnulásért a polifenol oxidációban és maderizációban.

Ezenkívül, a laboratóriumi próbák eredménye, hogy a PVPP flokkuláció gyorsasága 5-ször nagyobb bármelyik más természetes fehérje derítőanyagokénál.


Alkalmazási terület:

A PVPP használható musthoz, az anyag kedvező felülete és fajsúlya miatt, ezenkívül borhoz és pezsgőhöz, mint normál derítőanyag a sajátos (oxidációra hajlamos) polifenolok eltávolítására, valamint az enyhén oxidált borokhoz, melyek a kezelés után visszanyerik eredeti jellegzetességüket. Fő felhasználási területe a biológiai érés előtt szüretelt szőlőből származó, pezsgő alapborok kezelése.


Használati utasítás:

Keverjük el a terméket vízben, majd lehetőleg állandó keverés mellett, öntsük a kezelendő folyadékba!


Adagolás:

-8-15 g/hl a mustban és a borban lévő polifenolok mennyisége szerint

- 70 g/hl a megengedett legnagyobb dózis


Kémiai-fizikai jellemzők:

Megtisztított hálós homopolimer ploezinilpirrolidon, katalikus termék.

Vízben, más közönséges oldószerben oldható.

Színe fehér vagy piszkosfehér, higroszkópos (nedvességfelszívó). Édeskés illatú, könnyed por.
- nedvességtartalom: max. 5 %

- hamu: max. 0,5%

- arzén: max. 2 mg/kg

Leírás és Paraméterek

PVPP


Tiszta polivinilpolipirrolidon borászati célra.


A készítmény ismertetése:

A PVPP olyan termék, amely nagyfokú szelektivitással rendelkezik. Ez a közömbös polimer fokozott hatású anyag a tanninos fenolokkal ( a borokban a fanyar ízt okozzák), de főképpen a catechinekkel és a leucoantocianokkal szemben, melyek felelősek a barnulásért a polifenol oxidációban és maderizációban.

Ezenkívül, a laboratóriumi próbák eredménye, hogy a PVPP flokkuláció gyorsasága 5-ször nagyobb bármelyik más természetes fehérje derítőanyagokénál.


Alkalmazási terület:

A PVPP használható musthoz, az anyag kedvező felülete és fajsúlya miatt, ezenkívül borhoz és pezsgőhöz, mint normál derítőanyag a sajátos (oxidációra hajlamos) polifenolok eltávolítására, valamint az enyhén oxidált borokhoz, melyek a kezelés után visszanyerik eredeti jellegzetességüket. Fő felhasználási területe a biológiai érés előtt szüretelt szőlőből származó, pezsgő alapborok kezelése.


Használati utasítás:

Keverjük el a terméket vízben, majd lehetőleg állandó keverés mellett, öntsük a kezelendő folyadékba!


Adagolás:

-8-15 g/hl a mustban és a borban lévő polifenolok mennyisége szerint

- 70 g/hl a megengedett legnagyobb dózis


Kémiai-fizikai jellemzők:

Megtisztított hálós homopolimer ploezinilpirrolidon, katalikus termék.

Vízben, más közönséges oldószerben oldható.

Színe fehér vagy piszkosfehér, higroszkópos (nedvességfelszívó). Édeskés illatú, könnyed por.
- nedvességtartalom: max. 5 %

- hamu: max. 0,5%

- arzén: max. 2 mg/kg