Csatolt dokumentumok
Leírás és Paraméterek
PELLENC PERA GULFSTREAM TERMOVINIFIKÁCIÓS GÉPSOR
VIDEÓ
A GULFSTREAM hőkezelés javítja a borok minőségét, ha a szőlő sérült, és a pirazin eltávolítását is biztosítja. Ezután az "MPC" (Macération Pelliculaire a Chaud, vagy Hot-skin Contact Maceration) eljárás, amelyet közvetlenül követ a préselés, kiemeli a vörösborok gyümölcsös oldalát.
A szőlő hőmérsékletének szabályozása a merítés elvét és a dinamikus keresztáramú folyadékelvezetést használja: a termést hőátadó folyadékfürdőbe áztatják, majd dobok segítségével a hőátadó folyadékot leengedik.
A feldolgozási láncot teljes egészében egy programozható logikai vezérlő (PLC) vezérli, amely a választott borkészítési módtól függően szabályozza a hőmérsékletet, amikor a szőlő elhagyja a fűtőkamrát (meleg előerjesztéses maceráció: 72°C, Flash Detente termovinifikáció: 85°C).
Az egyszerű és intuitív érintőképernyő lehetővé teszi a kezelő számára a különböző működési paraméterek (hőmérséklet, macerációs idő) szabályozását, és tájékoztatja a kezelőt a Gulfstream állapotáról.
7-10/20/30 t/óra tejesítménnyel rendelhető.