Leírás és Paraméterek
Mustfokolás: A must cukortartalmát mustfokolóval állapítjuk meg. A mustfokoló lehet hőmérővel, vagy hőmérő nélkül, valamint mustfok skálával ellátott sűrűségmérő, amely csak erjedésmentes, tiszta mustba mér pontosan. A tiszta mustot félliteres üvegbe vagy átlátszó műanyag hengerbe töltjük. A must felszínén képződő habot a henger túltöltésével eltávolítjuk. A mustfokolót vízben lemossuk, szárazra tötljük, óvatosan a mustba eresztjük addig a mélységig, ahol a folyadékban szabadon lebeg. A fokoló ne érjen a henger falához. Amikor a fokoló a hengerben megállapodott, a mustnak a fokolószár felső letapadási pontjánál leolvassuk a mustfokot. A valódi mustfokot a megfelelő hőmérsékleti korrekció után kapjuk meg. 20°C-on pontosan egyezik a látszólagos és a valódi mustfok. Ennél melegebb musthoz 2°C-onként 0,1 mustfokot hozzáadjuk, a hidegebből viszont 2°C-onként 0,1 mustfokot levonjuk. A skálán leolvasott érték azt mutatja, hogy egy kilogramm mustban hány dekagram cukor van.
Típusok:
1.Mustfokoló 0-25
Ár: bruttó 1500.-Ft/db
2. Mustfokoló 10-30
Ár: bruttó 1550.-Ft/db
3.Mustfokoló hőmérős 0-25
Ár: bruttó 3100.-Ft/db
A termék sérülékenysége miatt futárszolgálattal nem kézbesíthető.
Személyesen megvásárolható üzleteinkben.
Az aktuális raktárkészlettel kapcsolatban a következő telefonszámon érdeklődhet: +36 30/535-2265