Leírás és Paraméterek
MICROCOL® ALPHA
Magas minőségű természetes nátrium-bentonit, nagy adszorpciós képességgel, fehérje stabilizálására borokban és mustban nagy pH-tartományban.
Közvetlen emberi fogyasztásra szánt termékek készítésére alkalmas a Borászatban szabályozott felhasználás területén.
A hatályos 2019/934 számú EU-rendeletnek megfelelően.
Előnyei:
o Stabilizáló tulajdonságok a termolabilis fehérjék tekintetében széles pH-spektrumon.
o Magas fehérjemegkötő, kevés üledékképzés mellett.
o Aromás tartósítás.
o Színmegőrzés.
ALKALMAZÁS:
Körülbelül 10-szeres mennyiségű vízben duzzasszuk, folyamatos keverés közben.
Hidratációs idő 12-24 órán. Erőteljesen keverjük össze, hogy megkapjuk a
homogén készítményt, mielőtt homogenizáló keverés közben a tartályhoz keverjük.
Ajánlott meleg víz (50°C / 122°F) használata a rehidratáció optimalizálása érdekében.
ADAGOLÁS:
o 10-80 g/hL, a borok fehérjestabilitása szerint szerint - lásd a fehérjestabilizációs teszteket.
o Fiatal vörösborok esetében a MICROCOL® ALPHA lehetővé teszi az instabil színanyagok eltávolítását (5-10 g/hL).
Tárolás:
Száraz, szagmentes helyen, ahol nem szennyeződik
Az állomány mérsékelt hőmérsékleten tartásának biztosítása,
eredeti, bontatlan csomagolásában.
o Optimális felhasználási idő: 4 év.
o Ne használjon felbontott csomagolást.
Csomagolás
1 kg tasak