Leírás és Paraméterek
A LAFASE® XL FLOT
Egy folyékony pektolitikus enzimekből álló készítmény a mustok gyors pektinmentesítésére.
Különösen hatásos a flotálásra szánt gyümölcslevek esetében.
Használati útmutató:
Préselés után adja hozzá a LAFASE® XL FLOT-ot a musthoz préselés után a flotáló tartályba töltés alatt.
A hőkezelt vörös mustok esetében a LAFASE® XL
FLOT-ot kizárólag 55 °C alatti kezelendő musthőmérséklet alatt adagolja.
Az enzimeket visszafordíthatatlanul inaktiválja a bentonit. Így a bentonitkezelést az enzimadagolás előtt vagy az enzim hatóídeje után adagolja.
Az enzimek nem érzékenyek a szokásos SO2-dózisokra
(<300 mg/L), de nem ajánlott enzimeket tenni
szulfitoldatokkal közvetlenül érintkezve.
Hígítsa fel a LAFASE® XL FLOT-ot 10x-es mennyiségű vízben vagy mustban kezelendő mustba adagolás elött.
Adagolás:
• 1-2 ml/hL szabadon folyó gyümölcsmust esetén.
• 2-3 ml/hL préslé esetén.
• 3-4 ml/hL nehéz szőlőfajták és hőkezelt vörösmustok esetén