Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

KAZEIN 1/1

7.190 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 4121059000
Elérhetőség: Raktáron

Kazein


Jól oldódó, igen finom kálium-kazeinát


Tulajdonságai

Több mint 95 % proteintartalmú, igen tiszta kazeinát. A termék köszönhetően különösen gyártástechnológiájának a borászat legmagasabb igényeit is képes kielégíteni. A kazein vízben csomómentesen, kevés habzás mellett jól oldódik.

Konzerválószert nem tartalmaz, színtelen, szagtalan.


Alkalmazása

Erjedéskor: Pluxbentonnal együtt gyorsítja a teljes kierjedést.

Tisztításhoz: Optimális eredményt a Pluxbentonnal való együttes használat során érhetünk el. Borkészítés során a vassal szembeni adszorbciós képessége igen fontos. Ugyancsak figyelemre méltó szelektív adszorbciós képessége a polifenolokkal szemben, amelyek a bor barnulását okozzák.

Organoleptikusan jobb borokat készíthetünk megőrizve a fajtaspecifikus finom íz, zamat és aromaanyagokat. Zamatjavító hatása miatt alkalmazzák a habzó borok gyártásánál.

Használható idő előtt elöregedett, vagy oxidálódott borok kezelésére, ahol csökkenti a barnulás káros hatását és segíti az aroma visszanyerését.


Adagolás

60-100 g/hl erjedés előtt
20-40 g/hl erjedés alatt
20-60 g/hl borhoz
40-100 g/hl oxidált borok kezelésére

Hideg vízben (1:10-15 arányban) folyamatos keverés közben feloldjuk. Az így kapott csomómentes oldatot egy ideig pihenni hagyjuk, majd a musthoz vagy borhoz öntjük. Alapos elkeverésről gondoskodni kell.

Leírás és Paraméterek

Kazein


Jól oldódó, igen finom kálium-kazeinát


Tulajdonságai

Több mint 95 % proteintartalmú, igen tiszta kazeinát. A termék köszönhetően különösen gyártástechnológiájának a borászat legmagasabb igényeit is képes kielégíteni. A kazein vízben csomómentesen, kevés habzás mellett jól oldódik.

Konzerválószert nem tartalmaz, színtelen, szagtalan.


Alkalmazása

Erjedéskor: Pluxbentonnal együtt gyorsítja a teljes kierjedést.

Tisztításhoz: Optimális eredményt a Pluxbentonnal való együttes használat során érhetünk el. Borkészítés során a vassal szembeni adszorbciós képessége igen fontos. Ugyancsak figyelemre méltó szelektív adszorbciós képessége a polifenolokkal szemben, amelyek a bor barnulását okozzák.

Organoleptikusan jobb borokat készíthetünk megőrizve a fajtaspecifikus finom íz, zamat és aromaanyagokat. Zamatjavító hatása miatt alkalmazzák a habzó borok gyártásánál.

Használható idő előtt elöregedett, vagy oxidálódott borok kezelésére, ahol csökkenti a barnulás káros hatását és segíti az aroma visszanyerését.


Adagolás

60-100 g/hl erjedés előtt
20-40 g/hl erjedés alatt
20-60 g/hl borhoz
40-100 g/hl oxidált borok kezelésére

Hideg vízben (1:10-15 arányban) folyamatos keverés közben feloldjuk. Az így kapott csomómentes oldatot egy ideig pihenni hagyjuk, majd a musthoz vagy borhoz öntjük. Alapos elkeverésről gondoskodni kell.