Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gélbenton 1kg

1.220 Ft (961 Ft + ÁFA)
Menny.:DARAB
Cikkszám: 4120472000
Egységár: 1.220,00 Ft/DARAB
Elérhetőség: Raktáron

Gelbenton


Nagy hatékonyságú szálas bentonit borászati célra

A termék egyedülálló megjelenési formája – hosszú, vékony, törékeny bentonitszálak – biztosítja a könnyű kezelhetőséget, a tökéletes, csomómentes duzzasztást.
A granulált bentonitokhoz hasonlóan megkíméli a felhasználót a por okozta kellemetlenségektől.
A Gélbenton tulajdonságai a különös kezelést igénylő borok, pl. nehezen stabilizálható minőségi borok és pezsgő alapborok esetén érvényesülnek igazán.
Csökkentett üledék mennyiség miatt az összeállított kész borok utólagos derítésénél van még jelentősége.

Felhasználás:
A Gélbentont szórjuk 25-szörös mennyiségű szobahőmérsékletű vízbe és jól keverjük el! Néhány óra elteltével zselés, krémszerű anyagot kapunk, amelynek a tetején az a fölösleges vízmennyiség lesz látható, amelyet a bentonit a duzzadáskor már nem képes felvenni. Ezt a fölösleges vízmennyiséget leöntjük úgy, hogy a szuszpenzió még könnyen keverhető legyen. A kezelés előtt közvetlenül újból felkeverjük, majd a kezelendő teljes bormennyiséghez adjuk.
Amennyiben a zselatinnal, kazeinnel vagy tojásfehérjével is derítünk, úgy ezeket a bentonit előtt adagoljuk be!

Adagolás:

Alapderítéshez és fehérje stabilizáláshoz fehér és rozé boroknál: 10-30 g/hl.

Összeállított kész borok utólagos derítésénél: 5-10 g/hl.

Mustok derítésénél: 15-20 g/hl

Eredeti csomagolásban, direkt hőtől, fénytől, víztől védett, jól szellőző helyen tárolja.

Leírás és Paraméterek

Gelbenton


Nagy hatékonyságú szálas bentonit borászati célra

A termék egyedülálló megjelenési formája – hosszú, vékony, törékeny bentonitszálak – biztosítja a könnyű kezelhetőséget, a tökéletes, csomómentes duzzasztást.
A granulált bentonitokhoz hasonlóan megkíméli a felhasználót a por okozta kellemetlenségektől.
A Gélbenton tulajdonságai a különös kezelést igénylő borok, pl. nehezen stabilizálható minőségi borok és pezsgő alapborok esetén érvényesülnek igazán.
Csökkentett üledék mennyiség miatt az összeállított kész borok utólagos derítésénél van még jelentősége.

Felhasználás:
A Gélbentont szórjuk 25-szörös mennyiségű szobahőmérsékletű vízbe és jól keverjük el! Néhány óra elteltével zselés, krémszerű anyagot kapunk, amelynek a tetején az a fölösleges vízmennyiség lesz látható, amelyet a bentonit a duzzadáskor már nem képes felvenni. Ezt a fölösleges vízmennyiséget leöntjük úgy, hogy a szuszpenzió még könnyen keverhető legyen. A kezelés előtt közvetlenül újból felkeverjük, majd a kezelendő teljes bormennyiséghez adjuk.
Amennyiben a zselatinnal, kazeinnel vagy tojásfehérjével is derítünk, úgy ezeket a bentonit előtt adagoljuk be!

Adagolás:

Alapderítéshez és fehérje stabilizáláshoz fehér és rozé boroknál: 10-30 g/hl.

Összeállított kész borok utólagos derítésénél: 5-10 g/hl.

Mustok derítésénél: 15-20 g/hl

Eredeti csomagolásban, direkt hőtől, fénytől, víztől védett, jól szellőző helyen tárolja.