Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

CITROMSAV 1kg

2.400 Ft (1.890 Ft + ÁFA)
Menny.:DARAB
Cikkszám: 4120547000
Egységár: 2.400,00 Ft/DARAB
Elérhetőség: Raktáron

ACIDO CITRICO


Citromsav monohidrát E330

Csatolt dokumentumok

Leírás és Paraméterek

ACIDO CITRICO


Citromsav monohidrát E330


A termék leírása:

Az osztrák gyártású étkezési citromsav összetételét tekintve garantáltan nátrium-glutamát mentes, és anhidrát, vagyis teljes mértékben vízmentes. Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy a csomagolásban kevésbé tapad össze nedvesség hatására: adagolása, kezelése könnyebbé válik. A gyártó mind gyártási technológiájában, mind pedig alapanyagát tekintve elzárkózik a génmanipulációtól. A házilag készített lekvárok kihagyhatatlan eleme a nagy mennyiségű édesítőszer, de édességét szabályozhatjuk egy kevés citromsavval.

A gyakorlatban kétféle formájáról beszélhetünk:

style="margin-left: 200px;"citromsav anhidrát: citromsav monohidrát:

- A termék tisztasága: 99,5 % 99,5%

- Összes nehézfémtartalom: max. 10 ppm max. 10 ppm

- Arzén max.: max. 2 ppm max. 2 ppm

- Szárítási veszteség: max: 0,5% max: 8%

- Szulfát hamu: max:0,05 max: 0,05%

- Fajsúly: 1,66 1,54



A termék mindem paraméterében megfelel az alábbi törvényi előírásoknak:


-
USP > USA - FCC > USA

-
DAB > Németország - BP > Nagy Britannia

-
FU > Olaszország - PHFR > Franciaország





Felhasználás:

A citromsav az élelmiszeriparban széleskörűen elterjedt adalékanyag, mely a gyümölcsfeldolgozás, gyümölcslé és szörpkészítés, a tartósító- és édesipar valamint az egyéb italgyártás nélkülözhetetlen anyaga.



Alkalmazás a borászatban:


-
Komplexképző hatásánál fogva megköti a vasas törést okozó háromértékű vasat.

-
Antioxidáns hatása révén a borkén és aszkorbinsav mellett segíti a nem kívánatos szín és íz változások megelőzését.

-
Savas jellegénél fogva kiváló közömbösítő szer a lúgos szerekkel történő tartály- és hordómosás utáni szermaradványok eltávolítására.

-
Borkénből és vízből történő kénessav törzsoldat készítésénél a citromsav a kén-dioxid felszabadulását elősegítő savas közeget biztosítja.





A borhoz történő közvetlen hozzáadása során vegyük figyelembe, hogy a kezelés után a bor összes citromsav tartalma nem haladhatja meg a törvényben maximalizált 1 g/l értéket! ( A bor eredeti citromsavtartalma általában 0,3 g/l körül van, mely érték a botrytiszes szőlőből nyert mustban magasabb is lehet.)


Tárolás:

Száraz, hűvös helyen, idegen szagot kibocsátó anyagtól elkülönítve.

A hosszabb tárolás során az anyag összetömörülése a zsákban nem befolyásolja annak minőségét.