Leírás és Paraméterek
VinartisFerm Challenge fajélesztő 500g
Szárított fajélesztő fehér és vörösbor erjesztésére.
Tulajdonságai
Törzs: Saccharomuces Cerevisiae
Erjedési hőmérséklet: Hidegtürő 8-15 C°-ig
SO2 rezisztencia: Igen ellenálló, 100 mg/l – ig
Adagolás
Fehér musthoz való használat esetén: 20-30 g/hl
Vörös cefrénél való alkalmazásnál: 10-20 g/100 kg
Felhasználás
Az optimális élesztő aktivitás eléréséhez a szárított élesztőt kb. 10-szeres mennyiségű 35-40 C° - os vízben folyamatos keverés mellett feloldjuk. 15-20 perc állásidő után a szuszpenziót fokozatosan a must hőmérsékletére hűtjük a beoltandó musttal. Ezután keverés mellett a musthoz adagoljuk.
Felhasználás során javasoljuk tápsó alkalmazását.
Tárolás
Eredeti csomagolásban, Száraz, hűvös helyen, idegen szagot kibocsátó anyagtól elkülönítve.