Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Citromsav (Osztrák) 25kg

1.118 Ft (880 Ft + ÁFA)
Menny.:KILóGRAMM
Legkisebb rendelhető mennyiség: 25!
Cikkszám: 4010040000
Egységár: 1.117,60 Ft/KILóGRAMM
Elérhetőség: Raktáron

ACIDO CITRICO


Citromsav monohidrát E330
Az ár 1kg termékre vonatkozik! 25 kg-os kiszerelésben rendelhető.

Leírás és Paraméterek

ACIDO CITRICO
Citromsav monohidrát E330




A termék leírása:

A citromsav megjelenési formáját tekintve világos színű, szagtalan, kristályos anyag.

A gyakorlatban kétféle formájáról beszélhetünk:

style="margin-left: 240px;"citromsav anhidrát: citromsav monohidrát:

- A termék tisztasága: 99,5 % 99,5%

- Összes nehézfémtartalom: max. 10 ppm max. 10 ppm

- Arzén max.: max. 2 ppm max. 2 ppm

- Szárítási veszteség: max: 0,5% max: 8%

- Szulfát hamu: max:0,05 max: 0,05%

- Fajsúly: 1,66 1,54



A termék mindem paraméterében megfelel az alábbi törvényi előírásoknak:


-
USP > USA - FCC > USA

-
DAB > Németország - BP > Nagy Britannia

-
FU > Olaszország - PHFR > Franciaország





Felhasználás:

A citromsav az élelmiszeriparban széleskörűen elterjedt adalékanyag, mely a gyümölcsfeldolgozás, gyümölcslé és szörpkészítés, a tartósító- és édesipar valamint az egyéb italgyártás nélkülözhetetlen anyaga.


Alkalmazás a borászatban:


-
Komplexképző hatásánál fogva megköti a vasas törést okozó háromértékű vasat.

-
Antioxidáns hatása révén a borkén és aszkorbinsav mellett segíti a nem kívánatos szín és íz változások megelőzését.

-
Savas jellegénél fogva kiváló közömbösítő szer a lúgos szerekkel történő tartály- és hordómosás utáni szermaradványok eltávolítására.

-
Borkénből és vízből történő kénessav törzsoldat készítésénél a citromsav a kén-dioxid felszabadulását elősegítő savas közeget biztosítja.





A borhoz történő közvetlen hozzáadása során vegyük figyelembe, hogy a kezelés után a bor összes citromsav tartalma nem haladhatja meg a törvényben maximalizált 1 g/l értéket! ( A bor eredeti citromsavtartalma általában 0,3 g/l körül van, mely érték a botrytiszes szőlőből nyert mustban magasabb is lehet.)


Tárolás:

Száraz, hűvös helyen, idegen szagot kibocsátó anyagtól elkülönítve.

A hosszabb tárolás során az anyag összetömörülése a zsákban nem befolyásolja annak minőségét.