Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

BORKŐSAV 250g

950 Ft
Menny.:DARAB
Cikkszám: 4120585000
Elérhetőség: Raktáron

ACIDO TARTARICO


Természetes, L (+) borkősav



A termék leírása:

A borkősav fehér, szagtalan, kristályos anyag, melyet a szőlőfeldolgozás melléktermékeiből 8törköly, seprő, stb.) állítanak elő. A borkősavat az élelmiszeriparban általános savtartalmat növelő, illetve tartósító anyagként alkalmazzák. A borászatban savtartalom növelésére korlátozottan használható.


A savtartalom növelése borkősavval:

(A szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 1997. évi CXXI. Törvény 22.§. alapján)

-
A must és a bor savtartalmának növelését rendkívüli időjárású években a hegyközségi tanács fajtára, illetve szükség esetén borvidéki körzetre vonatkozóan meghatározhatja.

-
A savtartalom kiegészítése esetében:

    -
    A savtartalom növelésére borkősav (D-borkősav) használható fel. (2000-es kiegészítés: L(+) borkősav)

    -
    A borkősav hozzáadásával a must savtartalma legfeljebb 2,5 g/l-rel, a bor savtartalma 1,5 g/l-rel növelhető, de az így kezelt mustból erjesztett borban újabb savnövelés nem alkalmazható.

    -
    A savtartalom növelése és a savtompítás ugyanabban a termékben kizárják egymást.

    -
    A savtartalom növelése csak a szüret évének utolsó napjáig alkalmazható.

    -
    A savtartalom növelése bejelentési kötelezettség alá esik.




    Alkalmazás, adagolás:

    A kezelendő bor (must) mennyiségére az előzetesen meghatározott borkősavat kevés vízben (borban, mustban) feloldjuk, majd állandó keverés mellett mennyiséghez öntjük és homogenizáljuk.


    Tárolás: Kifejezetten száraz, szellős helyen.

Leírás és Paraméterek

ACIDO TARTARICO


Természetes, L (+) borkősav



A termék leírása:

A borkősav fehér, szagtalan, kristályos anyag, melyet a szőlőfeldolgozás melléktermékeiből 8törköly, seprő, stb.) állítanak elő. A borkősavat az élelmiszeriparban általános savtartalmat növelő, illetve tartósító anyagként alkalmazzák. A borászatban savtartalom növelésére korlátozottan használható.


A savtartalom növelése borkősavval:

(A szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 1997. évi CXXI. Törvény 22.§. alapján)

-
A must és a bor savtartalmának növelését rendkívüli időjárású években a hegyközségi tanács fajtára, illetve szükség esetén borvidéki körzetre vonatkozóan meghatározhatja.

-
A savtartalom kiegészítése esetében:

    -
    A savtartalom növelésére borkősav (D-borkősav) használható fel. (2000-es kiegészítés: L(+) borkősav)

    -
    A borkősav hozzáadásával a must savtartalma legfeljebb 2,5 g/l-rel, a bor savtartalma 1,5 g/l-rel növelhető, de az így kezelt mustból erjesztett borban újabb savnövelés nem alkalmazható.

    -
    A savtartalom növelése és a savtompítás ugyanabban a termékben kizárják egymást.

    -
    A savtartalom növelése csak a szüret évének utolsó napjáig alkalmazható.

    -
    A savtartalom növelése bejelentési kötelezettség alá esik.




    Alkalmazás, adagolás:

    A kezelendő bor (must) mennyiségére az előzetesen meghatározott borkősavat kevés vízben (borban, mustban) feloldjuk, majd állandó keverés mellett mennyiséghez öntjük és homogenizáljuk.


    Tárolás: Kifejezetten száraz, szellős helyen.