Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

BORÉLESZTŐ 20g

140 Ft (110 Ft + ÁFA)
Menny.:DARAB
Cikkszám: 4020013000
Egységár: 6.985,00 Ft/KG
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

BORÉLESZTŐ 20g


Normál erjesztési körülmények között megbízhatóan alkalmazható fehér és vörösborok, valamint gyümölcscefrék biztonságos kierjesztéséhez. Az erjedés beindulása nagyon gyors, ezáltal gyorsan túlnövi a vadélesztőket. Használatával tiszta ízű, egészséges borokat kapunk.

Tulajdonságok:

•Optimális erjesztési hőmérséklete 15-30oC.
•Az erjedés beindulása gyors, a főerjedés egyenletes.
•Habképzése közepes.
•Jó alkohol kihozatallal rendelkezik, 16.5 g/l cukorból képez 1 tf% alkoholt.
•Alkoholtűrő képessége 13,5 tf%.
•Kevés illósavat képez.
•Piruvát és acetaldehid képzése csekély.
•Neutrális jellegű élesztő, nem változtatja meg az eredeti fajtajelleget.
•Viszonylag tömör seprőt ad.
•Tápanyagigénye közepes


Mikrobiológiai jellemzők: <10 vadélesztő / 106 élesztő sejt <10 baktérium / 106 élesztő sejt Salmonella nem kimutatható 25 g termékben.


Elkészítés: A közvetlen beoltás előtt célszerű az aktív szárított fajélesztőt rehidratálni. A legjobb eredmény úgy érhető el, ha az élesztőt 10x mennyiségű 1/3 must és 2/3 víz 35-40oC-os elegyében csomómentesen elkeverjük, majd kb. 20 percig pihentetjük. A 20 perc elteltével az élesztős szuszpenziót erőteljesen összekeverjükés egyenletesen a musthoz öntjük. Előfordulhat, hogy a meleg, frissen rehidratált élesztő nem éli túl a mustba oltást, ha az jelentősen hidegebb. A rehidratált élesztő és a beoltandó must hőmérséklete közötti különbség nem haladhatja meg a 15oC-ot. Ha a hőmérséklet különbség ennél nagyobb, akkor célszerű 20oC-os mustba öntve temperálni a rehidratált élesztőt, majd csak pár óra múlva önteni a teljes erjesztendő tételhez.


Adagolás: Normál technológiai körülmények esetén javasolt, átlagos beoltandó mennyiség: Fehér borokhoz: 20-30 g/hl Vörös borokhoz: 20-25 g/hl


Tárolás: A minőség-megőrzési időtartam bontatlan vákuumcsomagolásban szobahőmérsékleten (20oC) 2 év. Ha hűtve tárolják (4oC) a minőség megőrzési időtartam meghaladja a 2 évet. Felnyitás után használja el 4 héten belül. Nyitott csomagot tárolja szorosan visszazárva, hűtött körülmények között, a levegőt a lehető legjobban kizárva.