Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

borászati labor

Szüreti Aktualitások 4. rész - Erjesztés

2021. 10. 15. 13:03:45
A borkészítés története egyidős az emberiség kultúrtörténetével. A bor akkor keletkezik, ha valamilyen cukortartalmú folyadék – most maradjunk a mustnál– mikroorganizmusok hatására alkoholos itallá alakul.

A borkészítés tudománya – gondolatok a labormunka szerepéről

2021. 07. 29. 14:36:44

A bor bizalmi termék, akár több ezer palackszámra értékesítjük, akár csak a magunk kedvtelésére tartjuk. Bár a méretek különbözőek, a bor ugyanaz az élő, folyamatosan változó anyag. Ebből a változó természetből adódik, hogy más a teendő kierjedés után, tárolás érlelés alatt, borversenyre való felkészítéskor, vagy az értékesítés előtti palackozáskor.