Leírás és Paraméterek
BACTICONTROL 500g
Kitozánból, lizozimból és enzimekből készült formula a borok védelmére bizonyos mikroorganizmusokkal és különösen tejsavbaktériumok ellen / Biokontroll termék.
A BACTIControl® egy természetes gombapoliszacharid, kitozán, lizozim és egy pektináz és ß-glükanáz alapú enzimkészítmény specifikus társítása a borok mikrobiológiai kezeléséhez és ellenőrzéséhez.
- Fehér-, vörös- és rozéborok mikrobiológiai védelme az erjedést követően.
- Lehetővé teszi a folyamatban lévő MLF lassítását vagy akár leállítását, illetve a kialakulásának elkerülését (a kezelés az alkoholos erjedés előtt vagy után lehetséges).
- A BACTIControl® segít elkerülni a kedvezőtlen mikroorganizmusok okozta érzékszervi eltéréseket.
- A bortisztítás és a szűrés javítása.
ADAGOLÁS:
Ajánlott adagolás: 15-20 g/hL (150-200 ppm).
EU szabályozás legális maximális adag 50 g/hL (500 ppm).
VÉGREHAJTÁS:
- Hígítsuk fel súlyának 10-szeresében vízben
- A kezelés során a bor hőmérséklete stabilan 10 °C (50 °F) felett maradjon).
- A bort 2-3 hét elteltével át lehet fejteni.
500g-os kiszerelés.