Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ASZKORBINSAV 250g

1.100 Ft (866 Ft + ÁFA)
Menny.:DARAB
Cikkszám: 4120561000
Egységár: 1.100,00 Ft/DARAB
Elérhetőség: Raktáron

ACIDO ASCORBICO
Aszkorbinsav L (+), E 300Tiszta C-vitamin borászati célra

Leírás és Paraméterek

ACIDO ASCORBICO


Tiszta C-vitamin borászati célra

Aszkorbinsav L (+), E 300


Termék tulajdonságai:

Az aszkorbinsav a borászatban hatékony oxidáció elleni szerként használatos. Elsősorban reduktív típusú borok gyümölcs íz-és illatanyagainak intenzívebbé tételében és megtartásában van nagy jelentősége. Az aszkorbinsavval kezelt borok hosszabb tárolása után is megtartják üde, gyümölcsös jellegűeket.

Az aszkorbinsav említett hatásához nagymértékben hozzájárul a megfelelő kénessav szint jelenléte, mivel a két szer között szinergizmus alakul ki, ezáltal az oxidáció elleni védelem még hatékonyabb. A kezelés során a szabad kénessav tartalmat legalább 25 mg/liter szinten célszerű tartani.


Figyelmeztetés: a szabad kénessav tartalom mérésekor figyelembe kell venni az aszkorbinsav mennyiségét, tehát olyan módszert kell alkalmazni, ahol a két anyagot külön-külön határozzuk meg!


Alkalmazás:

Az aszkorbinsav alkalmazása előtt célszerű első kísérleteket végezni, mert az engedélyezett mennyiség hányada is hozhat megfelelő eredményt.

Az előzetesen megállapított mennyiségű aszkorbinsavat 15-20 szoros mennyiségű borban oldjuk fel, majd intenzív keverés mellett adjuk a teljes bormennyiséghez! Gondoskodjunk a teljes egalizálásról! Az aszkorbinsavval való kezelést nem sokkal a palackozás előtt végezzük el, és a palackozásig kérjük az oxigénnel történő további érintkezést!


Tárolás:

Az aszkorbinsav fény- és nedvesség érzékeny, ezért hűvös, sötét helyen, erős szagokat terjesztő anyagoktól elkülönítve tároljuk! A felbontott zárjuk vissza!


A 106/1997 (XII.19.) FM. Rendelet ( A bortörvény végrehajtási utasítása) 2.sz. melléklet 3/e. pontja szerint borászati felhasználásra max.15g/hl mennyiségben engedélyezett.