Leírás és Paraméterek
Almasavbontó baktérium
100 hl-hez
Figyelem! Kizárólag mélyfagyasztott állapotban tárolható és szállítható termék!
Futárszolgálattal történő szállítása nem lehetséges.
Összetevők:
Válogatott almasavbontó baktérium.
Általános jellemzők:
A baktérium készítmény
- Biztonságos erjedést biztosít minimum 3,2 pH mellett
- Ellenáll a kéndioxidnak a következő adagokig (összes kén 40mg/l, szabad kén 10 mg/l)
- Alkoholtűrő 14-15 % -ig
- Optimális hőmérséklet 18-22 °C
- Változatlanul hagyja a bor érzékszervi tulajdonságait
Használat:
A baktérium az almasav bontás azonnali elindítására ajánlott fehér és vörös boroknál.
A beoltás az alkoholos erjedés teljes lezajlása után ajánlott, az első derítés után mellyel eltávolítjuk a durva üledékeket.
Vörös bor kezelésnél az utóerjedéses áztatás során is használható. A béta-glukanáz hatású enzimek nem csökkentik a baktérium hatékonyságát.
Használati utasítás:
- Oldjuk fel a tasak tartalmát 10-szeres mennyiségű 20-30 °C –os desztillált, klórmentes vízben
- Rázzuk fel az oldatot hogy ne legyen üledék, és biztosítsuk a kontaktust a folyadékkal
- Várjunk 15 percig mielőtt az oldatot a borhoz adjuk
- Az oldatot vagy fejtéskor adjuk a borhoz, vagy forgassuk meg szivattyúzással a bort a tartályban
- Tartsuk a bor hőmérsékletét 18-22 °C –on az erjedés végéig
Tárolás:
A zárt tasakokat tartsuk mélyhűtőben.
A felbontott tasakokat zárjuk vissza, tegyük ismét a mélyhűtőbe és a legrövidebb időn belül használjuk fel.
Óvjuk a nedvességtől.