Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vinartis Blog

Megjelentek a feldolgozó üzemekre kiírt élelmiszeripari pályázati felhívások!

Megjelentek a feldolgozó üzemekre kiírt élelmiszeripari pályázati felhívások!

2024. 06. 18. 09:44:00
A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága a Közös Agrárpolitikából és a nemzeti költségvetésből biztosított agrártámogatások felhasználásának rendjéről szóló 54/2023. (IX.13.) AM rendelet 68. § (1) bekezdése alapján 2024. június 14-én közzé tette a „Feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatása” című (KAP-RD04a-RD04b-1-24 kódszámú), valamint a „Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása” című (KAP-RD04a-RD04b-2-24 kódszámú) pályázati felhívásokat.
Gép- és technológia-beszerzési támogatás borászok számára 2024

Gép- és technológia-beszerzési támogatás borászok számára 2024

2024. 04. 08. 00:00:00

2024. április 8-tól április 29-ig nyújtható be támogatási kérelem!

Technológiai berendezés és borászati gépbeszerzés az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap támogatásával – 2023

Technológiai berendezés és borászati gépbeszerzés az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap támogatásával – 2023

2023. 01. 06. 14:24:38

A borászati gépbeszerzés támogatási kérelem benyújtására 2023. január 15. napjától 2023. február 15. napjáig van lehetőség, kizárólag elektronikus formában a Magyar Államkincstár Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Ügyfélszolgálat (MVH) felületén keresztül.

Szüreti Aktualitások 4. rész - Erjesztés

Szüreti Aktualitások 4. rész - Erjesztés

2021. 10. 15. 13:03:45
A borkészítés története egyidős az emberiség kultúrtörténetével. A bor akkor keletkezik, ha valamilyen cukortartalmú folyadék – most maradjunk a mustnál– mikroorganizmusok hatására alkoholos itallá alakul.
Szüreti Aktualitások 3. rész - Flotáció

Szüreti Aktualitások 3. rész - Flotáció

2021. 10. 15. 11:39:09
Ha a szőlő nem felel meg a technológiai elvárásoknak (kezdődő erjedés, betegség jelei észlelhetőek stb.), akkor szükséges a lehető leggyorsabban tisztítani a mustot.
Szüreti aktualitások 2. rész - A musttisztítás folyamata

Szüreti aktualitások 2. rész - A musttisztítás folyamata

2021. 09. 03. 14:57:24
A mustba a feldolgozás során több minden kerülhet. Ezek egy része szemmel látható, míg vannak nem látható részek is. Főként a bogyó sérült vagy akár ép héján mosódnak bele a mustba, mint a porszemek, talajrészecskék, növényvédőszer maradványok, különböző mikroorganizmusok.
SZÜRETI AKTUALITÁSOK 1. rész

SZÜRETI AKTUALITÁSOK 1. rész

2021. 09. 03. 14:29:32

Az idei év időjárása komoly kihívás volt a szőlő növény számára.
Így érkeztünk el a korai fajtákhoz, ezek között is az Irsai Olivér szüretéhez. Ez az időpont, átlagosan, augusztus második felére esik.
A cél az, hogy az Irsaiból, de minden hasonló, elsődleges illatok, zamatokat tartalmazó szőlőből könnyed, elegáns, világos színű, kellemes, jellegzetes illatú és aromájú bort készítsünk.

A borkészítés tudománya – gondolatok a labormunka szerepéről

A borkészítés tudománya – gondolatok a labormunka szerepéről

2021. 07. 29. 14:36:44

A bor bizalmi termék, akár több ezer palackszámra értékesítjük, akár csak a magunk kedvtelésére tartjuk. Bár a méretek különbözőek, a bor ugyanaz az élő, folyamatosan változó anyag. Ebből a változó természetből adódik, hogy más a teendő kierjedés után, tárolás érlelés alatt, borversenyre való felkészítéskor, vagy az értékesítés előtti palackozáskor.

Indul a szüret, szerezd be új borászati gépeid most támogatással!

Indul a szüret, szerezd be új borászati gépeid most támogatással!

2021. 07. 28. 16:24:32
Akihez még nem jutott el az információ, örömmel értesítjük, hogy 2021. augusztus 31-ig  állami támogatással vásárolhat meg korszerű borászati berendezéseket.
Vinartis Szüreti katalógus 2021

Vinartis Szüreti katalógus 2021

2021. 05. 31. 11:15:00 Vinartis
Megjelent a 2021-es Szüreti katalógusunk! Amennyiben ön még nem találkozott a nyomtatott változattal, akkor itt megtekintheti vagy akár le is töltheti weboldalunkról.