Leírás és Paraméterek
Vinartiszym Rapid Clear (RC)
Folyékony pektinbontó enzim, nehezen ülepedő borokhoz
Általános jellemzők:
Vinartiszym RC egy új enzimes készítmény, amelyet speciálisan a nehezen tisztuló fehér mustokhoz fejlesztettek ki.
Ez a készítmény magas polygalatturonase, celluláz és hemicelluláz tevékenységet folytat.
A Vinartiszym RC az összetett enzimei által a vastag pektinű, és magas hemicellulóz tartalmú, emiatt általában nagyon nehezen tisztuló fajtákra kíváló.
• szőlő fajták, mint a muskotályos fajták, Sauvignon Blanc, Bianca stb,
• macerált tételek esetén,
• túlérett szőlő esetén.
Vinartiszym RC 6 ° C és 25 ° C közötti hőmérsékleten, és alacsony pH esetén aktív.(Minimum pH 2,9).
Amennyiben nem kritikus helyzetben alkalmazzák, nagyon gyors ülepedést, a borkészítés idejének, és hűtési költségének csökkenését eredményezi.
A Vinartiszym RC nem génmanipulált termék és nincsen másodlagos negatív hatása a borra, mint az oxidálás, vagy cinnamyl-észteráz.
Alkalmazás:
• nehéz tisztulás, gyors ülepedés elérése esetén
• minden alkalommal, amikor a gyorsaság a fő szempont (rövid munka fázis, gépigény, stb.)
• túlérett szőlő
• macerálás
Adagolás:
1-3 ml/hl
Az adag függ a szőlő fajtájától, a pH-tól, a hőmérséklettől és a rendelkezésre álló technológiától.
Használati útmutató:
Használja a terméket magában, vagy hígítva 10 rész vízzel.
Nettó tömeg: 1 kg
Tárolás:
Lezárt csomagban: a legjobb, ha 5 ° C körül, száraz helyen.
Megnyitott csomag: gondosan zárjuk le a csomagot, és tartsuk a hűtőszekrényben, használja egy éven belül.
Származási hely: EU