Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TÖLGYFA LÁNCOLAT HORDÓBA FR. MÉD+ 18 DB-OS

15.646 Ft (12.320 Ft + ÁFA)
Menny.:DARAB
Cikkszám: 4110022000
Elérhetőség: Raktáron

Tölgyfa láncolat


Francia - Az amerikai tölgyfánál likőrösebb, vaníliásabb, fűszeresebb.
Közepes + pörkölésű


Alkalmazás:

Fa hordóba helyezhető tölgyfa láncolat, mely a hordós érlelés íz, illat és zamat világát helyettesíti illetve erősíti.
1 csomag 18db-os láncolat 18% új tölgyfának felel meg egy 225L-es barrique hordóra vetítve.

Pörkölési módok: medium


Pörkölés célja : elérni a legjobb kombinációt a tölgyfa kinyerhető összetevői között :

- Aldehydes furaniques > mandulás jegyek

- Octolactones > kókuszdió jegyek

- Aldehydes phenols > vanília jegyek forrásai


Kontakt idő:

2-12 hónapig


Betartandó elővigyázatosságok, ajánlások :

Tanácsadó borásszal történő rendszeres kóstolásokra van szükség.





- Hozzájárulnak a minőségi aromák kialakulásához (furánok, fenol-aldehidák, illófenolok


style="margin-left:18.0pt;"oktolaktonok)


- A borok számára (általában) szerkezetet, tüzességet, égetettséget, aromás komplexitást biztosítanak (vanília, karamell , fűszerek ,mandula ,pirítós, kókusz…)
- Hordós érlelés ízjegyeit alakítja ki.

Leírás és Paraméterek

Tölgyfa láncolat


Francia - Az amerikai tölgyfánál likőrösebb, vaníliásabb, fűszeresebb.
Közepes + pörkölésű


Alkalmazás:

Fa hordóba helyezhető tölgyfa láncolat, mely a hordós érlelés íz, illat és zamat világát helyettesíti illetve erősíti.
1 csomag 18db-os láncolat 18% új tölgyfának felel meg egy 225L-es barrique hordóra vetítve.

Pörkölési módok: medium


Pörkölés célja : elérni a legjobb kombinációt a tölgyfa kinyerhető összetevői között :

- Aldehydes furaniques > mandulás jegyek

- Octolactones > kókuszdió jegyek

- Aldehydes phenols > vanília jegyek forrásai


Kontakt idő:

2-12 hónapig


Betartandó elővigyázatosságok, ajánlások :

Tanácsadó borásszal történő rendszeres kóstolásokra van szükség.





- Hozzájárulnak a minőségi aromák kialakulásához (furánok, fenol-aldehidák, illófenolok


style="margin-left:18.0pt;"oktolaktonok)


- A borok számára (általában) szerkezetet, tüzességet, égetettséget, aromás komplexitást biztosítanak (vanília, karamell , fűszerek ,mandula ,pirítós, kókusz…)
- Hordós érlelés ízjegyeit alakítja ki.