Leírás és Paraméterek
Tannin C
Ellág tannin E181
ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK
Finom, amorf szemcsés őzbarna por, enyhe fás illattal.
Hidrolizált ellágtannin, ellágsav-glikozid tartalommal. Növeli a bor testességének érzetét, könnyebbé teszi a derítést, harmonikusabbá teszi az ízeket, zamatokat. Vörös boroknál stabilizálja a színanyag molekulákat és elősegíti a kénezés baktericid és antioxidáns hatását.
Derítésnél egyaránt használható fehér és vörös boroknál, gyengén hidrolizált zselatinnal kombinálva is.
ALKALMAZÁS
Mustok és borok színstabilizálására.
ADAGOLÁS
Musthoz: 3-6 g/hl
Borokhoz: 4-10 g/hl
HASZNÁLATI UTASÍTÁS
Folyamatos keverés közben 10-szeres mennyiségű borban, vagy vízben feloldani. Ha derítőszerként használjuk, ajánlatos a zselatin adagolás előtt 10-48 órával a borhoz keverni.
Tárolás:
Eredeti csomagolásban, Száraz, hűvös helyen, idegen szagot kibocsátó anyagtól elkülönítve.