Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tann Tian-Tai 100 gr

4.950 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 4120032000
Elérhetőség: Raktáron

Tann Tian-Tai


Zöld tea levelekből készített tannin kivonat.

Általános jellemzők
A TIAN-TAI egy katechin tannin amit zöld tea levelek extrakciójának későbbi tisztításából nyernek. Az extrakció első lépcsője a meleg víz felhasználásával a klorofill és a gyantaanyagok eltávolítása. Az igy kapott anyagot átszűrik és a tisztítást megelőzően hideg víz és alkohol keverékével koncentrálják, hogy a tannint a maradék sótól és cukortól elkülönítsék. A tisztítás utolsó fázisa alkoholkoncentrátumban, a polifenolok molekulasúlyainak szigorú kiválasztása történik, a nagyobb reaktivitásúak kinyerésére fókuszálva. A végterméket víz hozzáadásával töményítik a maradék alkohol eltávolitása céljából, és végül atomizálják speciális berendezésben.

Alkalmazás
A TIAN-TAI széles körű alkalmazási lehetőségeket mutat, mivel a proantocianidinekre (mint a tanninok és a magok)erős antioxidánsokkal és stabilizátorokkal (mint például a galluszsav ), sokoldalú és hatékonnyá teszik. A kondenzált tanninokat általában a vörösborok stabilizálására használják, az erjedés korai szakaszától kezdve a deritésig. Antioxidáns kapacitásának és kis molekulatömegének köszönhetően a TIAN-TAI különösen alkalmas az instabil antociánokkal szemben vörösboroknál, vagy túlérett szőlőnél a stabil kopolimerek kialakulását eredményezi, és meggátolja a komplexek kialakulását amelyek instabil antociánokat eredmenyézhetnek. A TIAN TAI hatékonyságát mind a fermentáció, mind az érlelés alatt igazolja mikrooxigenációval. Általánosságban a proantocianidin tanninok fehérborok esetén történő alkalmazása különleges óvintézkedéseket követel meg, mivel a barna szín jelenhet meg oxigén és / vagy szabad gyökök jelenlétében. A TIAN TAI használata azonban nem változtatja meg a színt, és kivételes antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően meggátolja a barnulást. A TIAN TAI t a következö esetekben használjuk, a fermentáció korai szakaszában a SO2 szükségességének csökkentése érdekében, az erjedés és az érlelés során a terpénvegyületeket felszabaditja a szabadgyökökből, biztosítva az egyes szőlőfajták frissességének és jellegzetes aromájának helyreállítását, valamint az íz és a textúra javítását, palackozás előtt fokozza a gyümölcsös és virágos jegyeket.

Adagolás
Laboratóriumi próba alapján meghatározható (kb. 1-3 g/hl)

Használat
1:2 arányban vízben elkeverjük, majd a kezelendő tételhez adjuk.

Tárolás
A bontatlan csomagot jól szellőző, hűvös, száraz helyen tároljuk. A bontott csomagot jól visszazárva ugyanilyen körülmények között tároljuk.

Származás: EU

Netto tömeg: 100g

Leírás és Paraméterek

Tann Tian-Tai


Zöld tea levelekből készített tannin kivonat.

Általános jellemzők
A TIAN-TAI egy katechin tannin amit zöld tea levelek extrakciójának későbbi tisztításából nyernek. Az extrakció első lépcsője a meleg víz felhasználásával a klorofill és a gyantaanyagok eltávolítása. Az igy kapott anyagot átszűrik és a tisztítást megelőzően hideg víz és alkohol keverékével koncentrálják, hogy a tannint a maradék sótól és cukortól elkülönítsék. A tisztítás utolsó fázisa alkoholkoncentrátumban, a polifenolok molekulasúlyainak szigorú kiválasztása történik, a nagyobb reaktivitásúak kinyerésére fókuszálva. A végterméket víz hozzáadásával töményítik a maradék alkohol eltávolitása céljából, és végül atomizálják speciális berendezésben.

Alkalmazás
A TIAN-TAI széles körű alkalmazási lehetőségeket mutat, mivel a proantocianidinekre (mint a tanninok és a magok)erős antioxidánsokkal és stabilizátorokkal (mint például a galluszsav ), sokoldalú és hatékonnyá teszik. A kondenzált tanninokat általában a vörösborok stabilizálására használják, az erjedés korai szakaszától kezdve a deritésig. Antioxidáns kapacitásának és kis molekulatömegének köszönhetően a TIAN-TAI különösen alkalmas az instabil antociánokkal szemben vörösboroknál, vagy túlérett szőlőnél a stabil kopolimerek kialakulását eredményezi, és meggátolja a komplexek kialakulását amelyek instabil antociánokat eredmenyézhetnek. A TIAN TAI hatékonyságát mind a fermentáció, mind az érlelés alatt igazolja mikrooxigenációval. Általánosságban a proantocianidin tanninok fehérborok esetén történő alkalmazása különleges óvintézkedéseket követel meg, mivel a barna szín jelenhet meg oxigén és / vagy szabad gyökök jelenlétében. A TIAN TAI használata azonban nem változtatja meg a színt, és kivételes antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően meggátolja a barnulást. A TIAN TAI t a következö esetekben használjuk, a fermentáció korai szakaszában a SO2 szükségességének csökkentése érdekében, az erjedés és az érlelés során a terpénvegyületeket felszabaditja a szabadgyökökből, biztosítva az egyes szőlőfajták frissességének és jellegzetes aromájának helyreállítását, valamint az íz és a textúra javítását, palackozás előtt fokozza a gyümölcsös és virágos jegyeket.

Adagolás
Laboratóriumi próba alapján meghatározható (kb. 1-3 g/hl)

Használat
1:2 arányban vízben elkeverjük, majd a kezelendő tételhez adjuk.

Tárolás
A bontatlan csomagot jól szellőző, hűvös, száraz helyen tároljuk. A bontott csomagot jól visszazárva ugyanilyen körülmények között tároljuk.

Származás: EU

Netto tömeg: 100g