Leírás és Paraméterek
Tann Bacca Rossa
Francia tölgyfából készített magas minőségű tannin kivonat.
Általános jellemzők
A BACCA ROSSA-t a Vendea (Cognac, Bordeaux), a Loire régió francia tölgyéből állítják elő amely szigorúan vizes közegben történő természetes extrakcióval, ill ’kézműves’ eljárással történik. A rendkívül alacsony vezetőképességű víz, a kémiai és biológiai termékek használata nélkül elvégzett extrakciós folyamatok garantálják a természetes terméket.
Alkalmazás
A BACCA ROSSA egy nagyon édes tannin, amelyet fiatal és struktúrált vörösborokhoz, közepes és nagy struktúrájú rozéborokhoz ajánljuk. Különösen fokozza a borok frissességét és a gyümölcsös aromákat, amelyek piros bogyókra utalnak, cseresznye stb.
Adagolás
Laboratóriumi próba alapján meghatározható (kb. 4-5 g/hl).
Használat
1:20 arányban borban elkeverjük, majd a kezelendő tételhez adjuk. Optimális kontaktidő: 24-36 óra
Tárolás
A bontatlan csomagot jól szellőző, hűvös, száraz helyen tároljuk. A bontott csomagot jól visszazárva ugyanilyen körülmények között tároljuk.
Származás: EU
Netto tömeg: 100g