Leírás és Paraméterek
Tann UVA Arom - Tannin 500gramm
Muskotály szőlőhéjból készített tannin kivonat.
Általános jellemzők
A TANN UVA AROM frissen, muskotály szőlőhéjból készül. Nagy, átlagos molekulatömeg jellemzi, erősen strukturáló és antioxidáns.
Közvetlenül a betakarítás után a szőlőt elválasztják a száraktól és magvaktól. Ezután a héjt tisztított vízzel és etanollal extrahálják. A kapott folyadékot alkohollal választják el, majd vízzel hígítják tisztításhoz. A koncentrációt követően a terméket speciális berendezésekben atomizálják. A vegyi termékek hiánya garanciát jelent a természetes termék elkészitésére.
Alkalmazás
Az adott évszakok alakulása és egyes szőlőfajták esetében előfordulhatnak polifenolikus hiányosságok, amelyek elősegítik az oxigén borban való elterjedését, majd a szabad gyökök kialakulását, amelyek megtámadják az észtereket és a terpéneket, megváltoztatják az aromás szerkezetet, vagy reagálhatnak az antociánokkal, amelyek a polimerizációt és a kicsapódást okozzák. A tannin proantocianidin szabályozza a redoxpotenciált, megakadályozza és blokkolja a szabad gyökök hatását, ezáltal garantálja a bor helyes fejlődését.
A Tann UVA AROM egy nagyon édes tannin, amely hatékonyan növeli a fehér és vörösborok szerkezetét. Az érlelés bármelyik szakaszában alkalmazható.
Adagolás
Laboratóriumi próba alapján meghatározható(kb. 2-10 g/hl).
Használat
1:3 arányban hideg vízben, vagy borban feloldjuk és a kezelendő tételhez adjuk.
Tárolás
A bontatlan csomagot jól szellőző, hűvös, száraz helyen tároljuk. A bontott csomagot jól visszazárva ugyanilyen körülmények között tároljuk.
Származás:EU
Nettó tömeg:500g