Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SIHA VARIOFERM 500g

8.001 Ft (6.300 Ft + ÁFA)
Menny.:DARAB
Cikkszám: 4020239000
Egységár: 16.002,00 Ft/KG
Elérhetőség: Raktáron

Siha Varioferm
Saccharomyces Cerevisiae elegáns, fajtajelleges borokhoz




Általános jellemzők

A SIHA VARIOFERM saccharomyces cerevisiae élesztőtörzsek kombinációja, a megbízható és stabil erjesztéshez. Az élesztőtörzsek fontos borászati kritériumok alapján kerültek kiválasztásra, úgy mint mérsékelt fermentáció, killeraktívitás, elhanyagolható habzás az erjedés során és a gyors ülepedés és a magas alkoholtolerancia(16%). A SIHA Varioferm élesztővel elegáns, fajtajelleges, szép savérzetű bort készíthetünk. A bor a termőhelyre jellemző bukéval fog rendelkezni.


Alkalmazás

A mustokat lehetőség szerint mielőbb oltsuk be. A hosszabb ideig tartó beoltás nélkül tartott must kedvez a vadon élő élesztőgombák és a nem kívánt baktériumok ellenőrizetlen szaporodásának. Ezek az adatok irányértékek, így a mindenkori körülményeket figyelembe kell venni (a szüretelt szőlő állapota, hőmérséklet, fungicid maradványok jelenléte, tartálynagyság stb.). Az optimális erjedési tartomány 15 és 18°C közé esik.

A SIHA Varioferm élesztőt 10-szeres mennyiségű klórmentes vízben, 35-40 °C-on reaktiváljuk, majd must hozzádagolással hűtsűk vissza. A beoltandó tétel és az élesztő közötti hőmérsékletkülönbség ne haladja meg a 10°C-ot. Fontos a megfelelő homogenizáció a tétellel.
Élesztő reaktiváláshoz ajánlott Siha Speedferm(inaktivált élesztő, vitamin és aminósav tartalommal) tápsó használata.


Adagolás
20g/hl,


Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó.


Csomagolás
500g
 

Leírás és Paraméterek

Siha Varioferm
Saccharomyces Cerevisiae elegáns, fajtajelleges borokhoz




Általános jellemzők

A SIHA VARIOFERM saccharomyces cerevisiae élesztőtörzsek kombinációja, a megbízható és stabil erjesztéshez. Az élesztőtörzsek fontos borászati kritériumok alapján kerültek kiválasztásra, úgy mint mérsékelt fermentáció, killeraktívitás, elhanyagolható habzás az erjedés során és a gyors ülepedés és a magas alkoholtolerancia(16%). A SIHA Varioferm élesztővel elegáns, fajtajelleges, szép savérzetű bort készíthetünk. A bor a termőhelyre jellemző bukéval fog rendelkezni.


Alkalmazás

A mustokat lehetőség szerint mielőbb oltsuk be. A hosszabb ideig tartó beoltás nélkül tartott must kedvez a vadon élő élesztőgombák és a nem kívánt baktériumok ellenőrizetlen szaporodásának. Ezek az adatok irányértékek, így a mindenkori körülményeket figyelembe kell venni (a szüretelt szőlő állapota, hőmérséklet, fungicid maradványok jelenléte, tartálynagyság stb.). Az optimális erjedési tartomány 15 és 18°C közé esik.

A SIHA Varioferm élesztőt 10-szeres mennyiségű klórmentes vízben, 35-40 °C-on reaktiváljuk, majd must hozzádagolással hűtsűk vissza. A beoltandó tétel és az élesztő közötti hőmérsékletkülönbség ne haladja meg a 10°C-ot. Fontos a megfelelő homogenizáció a tétellel.
Élesztő reaktiváláshoz ajánlott Siha Speedferm(inaktivált élesztő, vitamin és aminósav tartalommal) tápsó használata.


Adagolás
20g/hl,


Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó.


Csomagolás
500g