Csatolt dokumentumok
Leírás és Paraméterek
Siha Varioferm
Saccharomyces Cerevisiae elegáns, fajtajelleges borokhoz
Általános jellemzők
A SIHA VARIOFERM saccharomyces cerevisiae élesztőtörzsek kombinációja, a megbízható és stabil erjesztéshez. Az élesztőtörzsek fontos borászati kritériumok alapján kerültek kiválasztásra, úgy mint mérsékelt fermentáció, killeraktívitás, elhanyagolható habzás az erjedés során és a gyors ülepedés és a magas alkoholtolerancia(16%). A SIHA Varioferm élesztővel elegáns, fajtajelleges, szép savérzetű bort készíthetünk. A bor a termőhelyre jellemző bukéval fog rendelkezni.
Alkalmazás
A mustokat lehetőség szerint mielőbb oltsuk be. A hosszabb ideig tartó beoltás nélkül tartott must kedvez a vadon élő élesztőgombák és a nem kívánt baktériumok ellenőrizetlen szaporodásának. Ezek az adatok irányértékek, így a mindenkori körülményeket figyelembe kell venni (a szüretelt szőlő állapota, hőmérséklet, fungicid maradványok jelenléte, tartálynagyság stb.). Az optimális erjedési tartomány 15 és 18°C közé esik.
A SIHA Varioferm élesztőt 10-szeres mennyiségű klórmentes vízben, 35-40 °C-on reaktiváljuk, majd must hozzádagolással hűtsűk vissza. A beoltandó tétel és az élesztő közötti hőmérsékletkülönbség ne haladja meg a 10°C-ot. Fontos a megfelelő homogenizáció a tétellel.
Élesztő reaktiváláshoz ajánlott Siha Speedferm(inaktivált élesztő, vitamin és aminósav tartalommal) tápsó használata.
Adagolás
20g/hl,
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Csomagolás
500g