Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SIHA PROFERM FIT 1000g

14.600 Ft
Menny.:DARAB
Cikkszám: 4020045000
Elérhetőség: Raktáron

SIHA PROFERM FIT 1000g


Speciális élesztőtápanyag preparátum, tripeptidekkel gazdagítva.

Leírás és Paraméterek

SIHA PROFERM FIT 1000g


Speciális élesztőtápanyag preparátum, tripeptidekkel gazdagítva.

SIHA PROFERM Fit élesztőtápanyag 100%-ban szerves anyagokat tartalmazó speciális élesztősejtfal-kivonat.

Az elkészítési folyamat lehetővé teszi az alapvető élesztő tápanyagok, például aminosavak és tripeptidek koncentrálását, a termék további javítása érdekében B1-vitamint is tartalmaz, amely csökkenti a kénkötő elemek (piruvát, α-ketoglutarát) képződését, és emellett fokozza az élesztő reprodukcióját az alkoholos erjedés kezdetén. Kiemelkedő antioxidáns tulajdonság jellemzi amely a tripeptideknek mint pl. glutation köszönhető, fokozza az oxidáció elleni védelmet és növeli a borok élettartamát.

Nagymértékben elősegíti különböző szőlőfajtákra jellemző aromák kialakulását, például a Riesling (2-feniletanol) és a Sauvignon blanc (3-merkaptohexan-1-ol acetát (3-MHA). Növeli a borok aroma intenzitását, az illat- és aromaszerkezet hosszú távú tartósságát. Színstabilizál, azáltal hogy a fenolos komponensek oxidációját csökkenti, gátolja a barna, narancssárga színek kialakulását.

SIHA PROFERM Fit élesztő tápanyag nem tartalmaz szervetlen nitrogént. Nitrogén komplex tápanyagokat (például a SIHA PROFERM H+2 kombinált élesztő tápanyag) tápanyag-szegény mustok esetén Proferm Fit használata mellett szükséges adagolni.

Alkalmazás
A SIHA PROFERM Fit élesztő tápanyag az alkoholos erjedés kezdetén vagy az összes további szakaszban hozzáadható a tartályhoz. A B1-vitamin és az aminosav jelenléte biztosítja az optimális élesztő tápanyagellátást és a magasabbrendű alkoholok képződését és hatékonyan segíti az erjedést végét, meggátolja annak lassulását, megakadását.

Adagolás:20-40g/hl

Tárolás: Lezárt csomagolásban. Száraz, hűvös, jól szellőző helyen.

Származás: EU

Nettó tömeg: 1 kg