Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SIHA ActiveYeast 8 (Burgundi típusú élesztő) 500g

9.150 Ft (7.205 Ft + ÁFA)
Menny.:DARAB
Cikkszám: 4020016000
Elérhetőség: Raktáron

SIHA ActiveYeast 8 (Burgundi típusú élesztő)


(Saccharomyces cerevisiae, WF 748 törzs)

A SIHA ActiveYeast 8 (burgundi élesztő) egy szárított élesztőtenyészet, amelyet vörös mustok és cefrék erjesztésénél használunk. Alkalmazása nem jár színanyag vesztéssel, reagáló képessége erős, garantált erjedést, biztosit még kedvezőtlen körülmények mellett is.

Ezt az élesztőtörzset Pinot noir, Kékfrankos, Kadarka, Zweigelt, Kék Oportó és más vörös fajták színstabil előállítására használjuk.

Leírás és Paraméterek

SIHA ActiveYeast 8 (Burgundi típusú élesztő) 500g


(Saccharomyces cerevisiae, WF 748 törzs)

A SIHA ActiveYeast 8 (burgundi élesztő) egy szárított élesztőtenyészet, amelyet vörös mustok és cefrék erjesztésénél használunk. Alkalmazása nem jár színanyag vesztéssel, reagáló képessége erős, garantált erjedést, biztosit még kedvezőtlen körülmények mellett is.

Ezt az élesztőtörzset Pinot noir, Kékfrankos, Kadarka, Zweigelt, Kék Oportó és más vörös fajták színstabil előállítására használjuk.

Specifikus előnyei:
- Magas glicerinképzés
- Jó tannin extrakció
- Vörös bormustok és cefrék speciális erjesztésére ideális
- Bizonyíthatóan csekély színanyag veszteség
- A többéves szelektálás folytán tipikus vörösbor karaktert, biztosit
- Reakció képessége kiváló
- Jelentéktelen mennyiségű erjesztési melléktermék képződik

Alkalmazás
A mustot vagy cefrét időben kell a SIHA ActiveYeast 8-al beoltani. Hosszabb állási idők a vadélesztők és a nem kívánatos baktériumok elszaporodását okozzák.

Alkalmazási mennyiség g/hl
normáliserjedési feltételeknél nehéz erjedési feltételeknél
Vörös cefre 15 – 25 20 – 30
Vörös must 15 – 20 20 – 25

Ezek az adatok irányértékek, így a mindenkori körülményeket figyelembe kell venni (a szüretelt szőlő állapota, hőmérséklet, tartály nagyság stb.).
Az optimális erjedési tartomány 20 és 26 °C közé esik, induláskor azonban 12 °C legyen. A túlhevült mustot ill. cefrét 20 C-ra kell visszahűteni, az élesztőkezelés csak ezt követően történhet.

Adagolás:
A SIHA ActiveYeast 8 leginkább 10 szeres mennyiségű must, víz keverékében, 30 - 35 °C-on elegyítjük, kb. 10 perc elteltével, átkeverjük, és a musthoz adagoljuk. Az élesztő szuszpenzió nélkül is adagolható a musthoz. Az erjedési idő így csak néhány órával tart tovább. A biztonság kedvéért ebben az esetben kb. 20 %-al több élesztőt használunk. Cefre erjesztésekor az élesztőt minden esetben szuszpendálni kell, az adagolást pedig folyamatosan kell végezni.

Tárolás:
A SIHA ActiveYeast 8 védőgázzal, légmentes többrétegű alumínium fóliába csomagolják. A csomagolás vákuumos, így a sértetlenség könnyen ellenőrizhető.
A termék sértetlen csomagolásban 4 - 10 °C-on 3 évig tárolható. A tárolás rövid ideig 20 °C-on is történhet. Megkezdett csomagot mielőbb fel kell használni.

Nettó tömeg: 500g

Származási hely: EU