Csatolt dokumentumok
Leírás és Paraméterek
SIHA ActiveYeast 7 (Rizling típusú élesztő) 500g
(Sacharomyces cerevisiae, D 576 törzs)
A SIHA Active Yeast 7 (Rizling élesztő) egy tiszta, nagy aktivitású borélesztőből nyert száraz élesztő koncentrátum, amelyet német rizling mustból többéves szelektálással izoláltak.
Specifikus előnyei:
- Emelt béta-glükozidáz aktivitás
- Németországban a pfalzi borrégióból Rajnai Rizling mustból szelektálták
- Kiváló rizling karakter
- A fajta és termőhely karakter nagy variálási lehetősége
- Csekély habképződés
- Rövid felszaporodási szakasz
- Csekély erjedési melléktermék képződés (SO2, acetaldehid, illósav, H2S, észter)
-Átlagos nitrogénigényű törzs
-Alkoholkonverzió 16,7g/l
Alkalmazás
Hosszabb állásidők a vadélesztők és a nem kívánatos baktériumok elszaporodását okozzák.
Alkalmazási mennyiség g/hl
normális erjedési feltételeknél fehérbor: 20g/hl
Ezek az adatok irányértékek, így a mindenkori körülményeket figyelembe kell venni (a szüretelt szőlő állapota, hőmérséklet, fungicid maradványok jelenléte, tartálynagyság stb.).
Az optimális erjedési tartomány 15 és 18°C közé esik.
A SIHA ActiveYeast 7 leginkább 10 szeres mennyiségű must-víz keverékben, 35-40 °C-on reaktiváljuk, kb. 10 perc elteltével átkeverjük, és a musthoz adagoljuk.
Élesztő reaktiváláshoz ajánlott Siha Speedferm tápsó használata.
Terméktulajdonságok
A SIHA ActiveYeast 7-el elegáns, fajtajelleges, szép savérzetű, karakteres bort készíthetünk. A bor a termőhelyre jellemző bukéval fog rendelkezni. Melléktermékek nem keletkeznek.
Az élesztő 16 % v/v alkoholt is produkálhat.
Tárolás
A SIHA ActiveYeast 7 terméket védőgázzal, légmentes többrétegű alumíniumfóliába csomagolják. A csomagolás vákuumos, így a sértetlenség könnyen ellenőrizhető.
A termék sértetlen csomagolásban 4 - 10 °C-on 3 évig tárolható. A tárolás rövid ideig 20 °C-on is történhet. Megkezdett csomagot mielőbb fel kell használni.
Nettó tömeg: 500g
Származási hely: EU