Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

KOVAFÖLD DICALITE ALAPRÉTEG 16kg

5.460 Ft (4.299 Ft + ÁFA)
Menny.:ZSÁK
Cikkszám: 4060108000
Egységár: 5.459,73 Ft/ZSÁK
Elérhetőség: Raktáron

Dicalite


Alapréteg


A kovaföld egyes vízinövények (kovamoszatok) kovasavtartalmú vázából áll, amelyek az idők során a tengerek és tavak fenekére rakódtak le. Az előkészített Dicalite-kovaföldek gyakorlatilag tiszta, amorf, mikrokristályos kovasavból(SiO2)állnak,és nem reagálnak a bor alkotórészeivel. A Dicalite-kovaföldek fontos előnye a folyamatos és megbízható minőség. A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

Leírás és Paraméterek

Dicalite Kovaföld


Szűrési segédanyag

A kovaföld egyes vízinövények (kovamoszatok) kovasavtartalmú vázából áll, amelyek az idők során a tengerek és tavak fenekére rakódtak le. Az előkészített Dicalite-kovaföldek gyakorlatilag tiszta, amorf, mikrokristályos kovasavból(SiO2)állnak,és nem reagálnak a bor alkotórészeivel. A Dicalite-kovaföldek fontos előnye a folyamatos és megbízható minőség. A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.A termék és hatása:
Nagy porozitása és üregessége révén a kovaföld rendkívüli jól bevált szűrési segédanyag. A kovaföldszűrés célja a tükrös, tiszta italok gyártása.


Adagolása és felhasználás:

Az alábbi táblázatban megadott kovaföldmennyiségek csak irányadó mennyiségek. Az adagolási mennyiséget az elvégzett derítések, a szűrést gátló anyagok mennyisége a szűrendő közegben, valamint a szűrési rendszer jelentősen befolyásolja.

Alkalmazás:

A kovaföldszűrés túlnyomással működik. A szűrés előtt és alatt alakítjuk ki a szűrőréteget. Nagyobb áramlási sebességnél a védőszövet tartja meg az első alapréteget, amit az ún. előiszapolással hozunk létre. Az alapréteg többnyire Perlite MF2-ből áll kb. 300 g/m2szűrőfelület, amely 300-900 g/m2Dicalite Kieselgur Speedplus " középfinom" kovafölddel egészíthető ki. A zavaros ital bevezetése után folyamatosan, 50-100 g/100l kovaföldet adagoljunk a bekeverő tartályba. Megszokott munkamenet mellett a szűrőlepény vastagsága egyenletesen növekszik. Az áteresztőképességet úgy kell megválasztani, hogy a nyomáskülönbség a szűrő belépő és kilépő oldala között óránként 0,2-0,3 barral növekedjen. A szűrő akkor merül ki, ha a nyomáskülönbség a 2,5 bart meghaladja. A különféle anyagokkal való munka, és az adagolás változtatása lehetővé teszi a különböző adottságokhoz történő alkalmazkodást. Így a Drenopor S hozzáadásával a túlságosan kicsi, a Perlite MF2 hozzáadásával a túlságosan nagy nyomáskülönbség javítható. A leggyakrabban használt kovaföld a Dicalite Kieselgur Speedplus középfinom kovaföld, jól szűrhető italokhoz.

Tárolása:

A Dicalite Kieselgur Speedplus-t szag- és nedvességmentes helyen kell tárolni. A felbontott csomagokat használat után gondosan zárjuk vissza.