Leírás és Paraméterek
Kálum-bikarbonát Savtompító
Javítja a nagyon savas és fanyar borokat
Összetétel
Kálum-bikarbonáit (95%), semleges kálium-tartarát (5%).
Általános jellemzők:
Fehér szagtalan kristályos por.
A terméket az alábbiakra fejlesztették ki:
- túl savas borok savcsökkentésére, és ezen borok bársonyosabbá, kellemesebb ízűvé tételére.
- A termék nem változtatja meg a bor eredeti érzékszervi tulajdonságait és színét.
- javít a fanyar, de még nem ecetes borok zamatán, ez esetben ajánlott először biológiailag stabilizálni a bort (szűrés, pasztőrözés, centrifugálás, kéndioxid) és ezután a megfelelően kénezett bort védjük az oxidációtól és az alacsony hőmérséklettől.
Felhasználási terület
A Kálum-bikarbonáit minden típusú bor kezelésére alkalmas.
Adagolás
50-135 gr/hl
135 gr/hl Bianco Neve 1g/l-el csökkenti a savtartalmat (borkősav), amely megfelel az EU-s szabályozásnak.
Használata
Oldjuk fel a terméket kis mennyiségű vízben, keverjük el jól, és adjuk kis adagonként közvetlenül a borhoz körfejtés közben.