Különleges ajánlataink
GUMITÖMÍTÉS COLOMBO SZŰRŐHÖZ
2.100 Ft
Gumitömítés garnitúra - Colombo szűrőhöz
Csomag tartalma : 8db gumitömítés
Színe : Zöld
Borkősav 1kg
3.750 Ft
ACIDO TARTARICO
Természetes, L (+) borkősav
A termék leírása:
A borkősav fehér, szagtalan, kristályos anyag, melyet a szőlőfeldolgozás melléktermékeiből 8törköly, seprő, stb.) állítanak elő. A borkősavat az élelmiszeriparban általános savtartalmat növelő, illetve tartósító anyagként alkalmazzák. A borászatban savtartalom növelésére korlátozottan használható.
A savtartalom növelése borkősavval:
(A szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 1997. évi CXXI. Törvény 22.§. alapján)
A must és a bor savtartalmának növelését rendkívüli időjárású években a hegyközségi tanács fajtára, illetve szükség esetén borvidéki körzetre vonatkozóan meghatározhatja.
-
A savtartalom kiegészítése esetében:
A savtartalom növelésére borkősav (D-borkősav) használható fel. (2000-es kiegészítés: L(+) borkősav)
-
A borkősav hozzáadásával a must savtartalma legfeljebb 2,5 g/l-rel, a bor savtartalma 1,5 g/l-rel növelhető, de az így kezelt mustból erjesztett borban újabb savnövelés nem alkalmazható.
-
A savtartalom növelése és a savtompítás ugyanabban a termékben kizárják egymást.
-
A savtartalom növelése csak a szüret évének utolsó napjáig alkalmazható.
-
A savtartalom növelése bejelentési kötelezettség alá esik.
Alkalmazás, adagolás:
A kezelendő bor (must) mennyiségére az előzetesen meghatározott borkősavat kevés vízben (borban, mustban) feloldjuk, majd állandó keverés mellett mennyiséghez öntjük és homogenizáljuk.
Tárolás: Kifejezetten száraz, szellős helyen.
HOLLANDI ANYA DN 80
5.000 Ft
Hollandi anya Inox DN 80
Megnevezés : Hollandi anya
Anyag : Saválló Inox
Anyagminőség : AISI 304
Méret : DN80
Komplett labor vizsgálat bor esetén
4.953 Ft
Komplett laborvizsgálat minőségi Bor (OEM) esetén
Vizsgálati elemek :
- Alkohol
- Összes extraxt
- Redukáló cukor
- Cukormentes extract
- pH
- Összes sav
- Illósav
- Almasav
- Tejsav
- Borkősav
- Citromsav
- Szorbinsav
- Etil-acetát
- Glicerin
- Összes kén
- Szabadkén
- Co2
- Folin c index
- Érzékszervi bírálat
Élelmiszeripari Melegen oldódó zselatin PULVI-CLAR 1kg
7.100 Ft
Pulviclar S
Élelmiszeripari zselatin
Tulajdonság
Ultra tiszta granulált élelmiszeripari zselatin, szagtalan, íztelen, tartósítószer mentes. Meleg vízben oldódik, alacsony fokú vízbontás és nagy fajsúly jellemzi.
Alkalmazása
Nagy hatékonyságú derítő és stabilizálószer, ideális must és fehér bor derítésére SilicaSol-al, Pluxbenton-al, vagy Bentolit Super-el kombinálva. Vörösboroknál optimalizálja a polifenol egyensúlyt a keserű tanninok eltávolításával úgy, hogy a bor struktúrája nem változik.
Adagolás
4-10 g/hl mustnál és fehér boroknál
8-15 g/hl vörös boroknál
Javasolt a túlderítés elkerülése, ezért laboratóriumi derítési próba indokolt, különösen, ha más derítőanyagot is alkalmazunk.
Használata
Az Pulviclar S zselatint 1:20 arányban meleg vízben /40-45C/ folyamatos keverés közben feloldjuk. Az így kapott oldat nem eltartható, azonnal felhasználandó. A legtökéletesebb hatás elérése érdekében célszerű más derítőszerekkel együtt alkalmazni.