Cikkszám: | 4120585000 |
ACIDO TARTARICOTermészetes, L (+) borkősav A termék leírása: A borkősav fehér, szagtalan, kristályos anyag, melyet a szőlőfeldolgozás melléktermékeiből 8törköly, seprő, stb.) állítanak elő. A borkősavat az élelmiszeriparban általános savtartalmat növelő, illetve tartósító anyagként alkalmazzák. A borászatban savtartalom növelésére korlátozottan használható. A savtartalom növelése borkősavval: (A szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 1997. évi CXXI. Törvény 22.§. alapján) A must és a bor savtartalmának növelését rendkívüli időjárású években a hegyközségi tanács fajtára, illetve szükség esetén borvidéki körzetre vonatkozóan meghatározhatja. - A savtartalom kiegészítése esetében: A savtartalom növelésére borkősav (D-borkősav) használható fel. (2000-es kiegészítés: L(+) borkősav) - A borkősav hozzáadásával a must savtartalma legfeljebb 2,5 g/l-rel, a bor savtartalma 1,5 g/l-rel növelhető, de az így kezelt mustból erjesztett borban újabb savnövelés nem alkalmazható. - A savtartalom növelése és a savtompítás ugyanabban a termékben kizárják egymást. - A savtartalom növelése csak a szüret évének utolsó napjáig alkalmazható. - A savtartalom növelése bejelentési kötelezettség alá esik. Alkalmazás, adagolás: A kezelendő bor (must) mennyiségére az előzetesen meghatározott borkősavat kevés vízben (borban, mustban) feloldjuk, majd állandó keverés mellett mennyiséghez öntjük és homogenizáljuk. Tárolás: Kifejezetten száraz, szellős helyen. |
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Egységár: | 1.050,00 Ft/DARAB |