Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GÉLBENTON 10/1 (10-30g/Hl)

940 Ft
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 10!
Cikkszám: 4070373000
Elérhetőség: Raktáron

Gélbenton


Nagy hatékonyságú szálas bentonit borászati célra

A termék egyedülálló megjelenési formája – hosszú, vékony, törékeny bentonitszálak – biztosítja a könnyű kezelhetőséget, a tökéletes, csomómentes duzzasztást.
A granulált bentonitokhoz hasonlóan megkíméli a felhasználót a por okozta kellemetlenségektől.
A Gélbenton tulajdonságai a különös kezelést igénylő borok, pl. nehezen stabilizálható minőségi borok és pezsgő alapborok esetén érvényesülnek igazán.
Csökkentett üledék mennyiség miatt az összeállított kész borok utólagos derítésénél van még jelentősége.

Felhasználás:
A Gélbentont szórjuk 25-szörös mennyiségű szobahőmérsékletű vízbe és jól keverjük el! Néhány óra elteltével zselés, krémszerű anyagot kapunk, amelynek a tetején az a fölösleges vízmennyiség lesz látható, amelyet a bentonit a duzzadáskor már nem képes felvenni. Ezt a fölösleges vízmennyiséget leöntjük úgy, hogy a szuszpenzió még könnyen keverhető legyen. A kezelés előtt közvetlenül újból felkeverjük, majd a kezelendő teljes bormennyiséghez adjuk.
Amennyiben a zselatinnal, kazeinnel vagy tojásfehérjével is derítünk, úgy ezeket a bentonit előtt adagoljuk be!

Adagolás:

Alapderítéshez és fehérje stabilizáláshoz fehér és rozé boroknál: 10-30 g/hl.

Összeállított kész borok utólagos derítésénél: 5-10 g/hl.

Mustok derítésénél: 15-20 g/hl



Eredeti csomagolásban, direkt hőtől, fénytől, víztől védett, jól szellőző helyen tárolja.

Leírás és Paraméterek

Gélbenton


Nagy hatékonyságú szálas bentonit borászati célra

A termék egyedülálló megjelenési formája – hosszú, vékony, törékeny bentonitszálak – biztosítja a könnyű kezelhetőséget, a tökéletes, csomómentes duzzasztást.
A granulált bentonitokhoz hasonlóan megkíméli a felhasználót a por okozta kellemetlenségektől.
A Gélbenton tulajdonságai a különös kezelést igénylő borok, pl. nehezen stabilizálható minőségi borok és pezsgő alapborok esetén érvényesülnek igazán.
Csökkentett üledék mennyiség miatt az összeállított kész borok utólagos derítésénél van még jelentősége.

Felhasználás:
A Gélbentont szórjuk 25-szörös mennyiségű szobahőmérsékletű vízbe és jól keverjük el! Néhány óra elteltével zselés, krémszerű anyagot kapunk, amelynek a tetején az a fölösleges vízmennyiség lesz látható, amelyet a bentonit a duzzadáskor már nem képes felvenni. Ezt a fölösleges vízmennyiséget leöntjük úgy, hogy a szuszpenzió még könnyen keverhető legyen. A kezelés előtt közvetlenül újból felkeverjük, majd a kezelendő teljes bormennyiséghez adjuk.
Amennyiben a zselatinnal, kazeinnel vagy tojásfehérjével is derítünk, úgy ezeket a bentonit előtt adagoljuk be!

Adagolás:

Alapderítéshez és fehérje stabilizáláshoz fehér és rozé boroknál: 10-30 g/hl.

Összeállított kész borok utólagos derítésénél: 5-10 g/hl.

Mustok derítésénél: 15-20 g/hl



Eredeti csomagolásban, direkt hőtől, fénytől, víztől védett, jól szellőző helyen tárolja.