Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gélbenton 10kg

991 Ft (780 Ft + ÁFA)
Menny.:KILóGRAMM
Legkisebb rendelhető mennyiség: 10!
Cikkszám: 4070373000
Egységár: 990,60 Ft/KILóGRAMM
Elérhetőség: Raktáron

Gélbenton


Nagy hatékonyságú szálas bentonit borászati célra

A termék egyedülálló megjelenési formája – hosszú, vékony, törékeny bentonitszálak – biztosítja a könnyű kezelhetőséget, a tökéletes, csomómentes duzzasztást.
A granulált bentonitokhoz hasonlóan megkíméli a felhasználót a por okozta kellemetlenségektől.
A Gélbenton tulajdonságai a különös kezelést igénylő borok, pl. nehezen stabilizálható minőségi borok és pezsgő alapborok esetén érvényesülnek igazán.
Csökkentett üledék mennyiség miatt az összeállított kész borok utólagos derítésénél van még jelentősége.

Leírás és Paraméterek

Gélbenton


Nagy hatékonyságú szálas bentonit borászati célra

A termék egyedülálló megjelenési formája – hosszú, vékony, törékeny bentonitszálak – biztosítja a könnyű kezelhetőséget, a tökéletes, csomómentes duzzasztást.
A granulált bentonitokhoz hasonlóan megkíméli a felhasználót a por okozta kellemetlenségektől.
A Gélbenton tulajdonságai a különös kezelést igénylő borok, pl. nehezen stabilizálható minőségi borok és pezsgő alapborok esetén érvényesülnek igazán.
Csökkentett üledék mennyiség miatt az összeállított kész borok utólagos derítésénél van még jelentősége.

Felhasználás:
A Gélbentont szórjuk 25-szörös mennyiségű szobahőmérsékletű vízbe és jól keverjük el! Néhány óra elteltével zselés, krémszerű anyagot kapunk, amelynek a tetején az a fölösleges vízmennyiség lesz látható, amelyet a bentonit a duzzadáskor már nem képes felvenni. Ezt a fölösleges vízmennyiséget leöntjük úgy, hogy a szuszpenzió még könnyen keverhető legyen. A kezelés előtt közvetlenül újból felkeverjük, majd a kezelendő teljes bormennyiséghez adjuk.
Amennyiben a zselatinnal, kazeinnel vagy tojásfehérjével is derítünk, úgy ezeket a bentonit előtt adagoljuk be!

Adagolás:

Alapderítéshez és fehérje stabilizáláshoz fehér és rozé boroknál: 10-30 g/hl.

Összeállított kész borok utólagos derítésénél: 5-10 g/hl.

Mustok derítésénél: 15-20 g/hl



Eredeti csomagolásban, direkt hőtől, fénytől, víztől védett, jól szellőző helyen tárolja.