Leírás és Paraméterek
Fervens Green Bioélesztő 500g
Saccharomyces Cerevisiae ex. bayanus
Általános jellemzők:
A Fervens Green egy rendkívül sokoldalú törzs, amely jól alkalmazkodik a különféle erjedési
körülményekhez. Alkalmas vörös, rozé és fehér borok erjesztésére. Az élesztő killer aktív jól tolerálja a magas cukortartalmat, és nem befolyásolja a tipikus elsődleges aromákat. Újraoltáshoz és megakadt erjedésnél is használható. Alkoholtolerancia 16% vol.. Erjesztési hőmérséklet 15-30Cels. Rövid lag fázis(gyors felszaporodás)jellemzi, közepes nitrogénigény és alacsony illóképzés.
Alkalmazás:
Adagolás előtt tízszeres mennyiségű vízben rehidratáljuk 37Cels on várjunk 15 percet és keverjük meg a következő 15 percben 2-3szor majd keverjük hozzá a tételhez. A teljes rehidratálási idő ne legyen több 45 percnél. Must adagolása rehidratáláskor nem javasolt (csak víz). ill ammóniumsók hozzáadása. Erjesztéskor Siha Proferm Bio tápanyag használata ajánlott.
20-30g/hl,
Tárolás
Száraz hűvös helyen tartandó
Csomagolás
500g