Leírás és Paraméterek
Citromsav, mely világos színű, szagtalan, és kristályos anyag formájában érhető el.
Jellemzők:
Tisztaság: A termék tisztasága 99,5%, megfelelve a legmagasabb szabványoknak és előírásoknak.
Nehézfém-tartalom: Maximális 10 ppm nehézfém-tartalommal rendelkezik.
Arzén tartalom: Nem haladja meg a 2 ppm értéket.
Szárítási veszteség: Maximum 0,5% (anhidrát) és maximum 8% (monohidrát).
Szulfát hamu: Maximum 0,05%.
Felhasználás:
A citromsav széles körben elterjedt az élelmiszeriparban, különösen a gyümölcsfeldolgozás, gyümölcslé- és szörpkészítés, valamint a tartósító- és édesipar területén.
Borászatban is gyakran alkalmazzák:
Komplexképző hatása révén megköti a háromértékű vasat.
Antioxidáns hatása révén segít megelőzni a nem kívánt szín- és ízváltozásokat.
Savas jellege miatt kiváló közömbösítő szer a lúgos szerekkel történő tartály- és hordómosás utáni szermaradványok eltávolítására.
Tárolás:
A citromsavat száraz, hűvös helyen kell tárolni, elzárva idegen szagoktól. Az összetömörülés a zsákban hosszabb tárolás során nem befolyásolja a termék minőségét.