Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

VinartisFerm Challenge fajélesztő 100g

670 Ft
Menny.:DARAB
Cikkszám: 4120605000
Elérhetőség: Előrendelhető

VinartisFerm Challenge fajélesztő 100g


Szárított fajélesztő fehér és vörösbor erjesztésére.

Leírás és Paraméterek

VinartisFerm Challenge fajélesztő 100g


Szárított fajélesztő fehér és vörösbor erjesztésére.

Tulajdonságai

Törzs: Saccharomuces Cerevisiae

Erjedési hőmérséklet: Hidegtürő 8-15 C°-ig

SO2 rezisztencia: Igen ellenálló,

100 mg/l – ig

Adagolás

Fehér musthoz való használat esetén: 20-30 g/hl

Vörös cefrénél való alkalmazásnál: 10-20 g/100 kg

Felhasználás

Az optimális élesztő aktivitás eléréséhez a szárított élesztőt kb. 10-szeres mennyiségű 35-40 C° - os vízben folyamatos keverés mellett feloldjuk. 15-20 perc állásidő után a szuszpenziót fokozatosan a must hőmérsékletére hűtjük a beoltandó musttal. Ezután keverés mellett a musthoz adagoljuk.

Felhasználás során javasoljuk tápsó alkalmazását.

Tárolás

Eredeti csomagolásban, Száraz, hűvös helyen, idegen szagot kibocsátó anyagtól elkülönítve.